Fiat Tipo: stotteren en soms niet lopen (warm)

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste Fiat fanaten & professionals,

Ik heb voor mijn stiefdochter een Fiatje tipo gekocht bj 88 km 98000. Nu hebben wij het monster nog niet in gebruik of de Fiat begint kuren te vertonen. Eerst ging het injectielampje branden en ik dacht vervuiling door lang stlstaan dus ff Vpower getankt en ja hoor uit was ie. Hij stottert soms op een stabiele snelheid, rookt dan ook zwart maar de meeste tijd loopt het perfect. Nadat hij steeds slechter ging lopen vorige week vrijdag maar eens naar de Fiat dealer en daar de Bobine en ontstekingmoduul vervangen . Auto zaterdag opgehaald en ze is er maandag gewoon mee naar t werk gereden, heenweg geen probleem. Terug op de snelweg heeft ze een klein hikje gevoeld en ineens even later was t over en deed ie het niet meer. Ook heeft het kreng op ongeveer 40 km een kwart tank benzine verbruikt. Na een half uur a drie kwartier deed hij het weer perfect .Nu staan er op het forum wel enkele gelijkluidende Fiat problemen bij verschillende typen dus er zijn vermoedelijk wel wat ervaringsdeskundigen. Bobine en ontstekkingmoduul zijn vervangen voor een kleine 300 euro grr... dat was het dus kennelijk niet. Hij staat weer bij de dealer maar dat wordt gezien de waarde van de auto denk ik te duur dus ik zal zelf aan de slag moeten vrees ik. Ik vermoed dat deze auto de laaste 2 jaar heel weinig gereden heeft gezien de sticker van de distributieriem vervangen in 2005 bij 95000km nu 98000

Inmiddels ook de temperatuursensor vervangen. Injectorreiniger bij de benzine gedaan.
Wat blijft er over lambdasonde? of computer? (hoop ik niet)

De indruk bestaat dat ie teveel brandstof krijgt op het moment dat het probleem zich voordoet want de bougies zijn dan "vet".

Ik hoop een paar tips te krijgen om dit irritante probleem op te lossen.

Gr Jaap

jaboV

Geplaatst door jaboV , lid sinds 16 jaar geleden

1 Reactie

jaboV, 16 jaar geleden

So far so good hij heeft de afgelopen week alles goed gadaan dus afkloppen maar t lijkt of het lek boven is...

Gr Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.