Fiat Punto 2000: Toerental zakt niet mooi terug ! Blijft op een gegeven moment even hangen!

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 188a4000, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 44

Probleempje met de Punto ,als ik stationair eens op mijn gaspedaal duw tot bvb 3-4000toeren dan zakt het toerental niet mooi terug ! Dus je geeft gas tot bvb 4000tpm en dan laat je gas los ..dan zakt het toerental wel maar op een gegeven moment blijft die even hangen en gaat zelfs precies even minimaal omhoog om dan vervolgens gewoon normaal te zakken naar zijn stationaire toerental ! Dit doet hij altijd! stationair bij gas geven en ook tijdens rijden ,tijdens het gas loslaten om op of af te schakelen ! Dit probleem is nieuw ,dit is gebeurd sinds ik de distributieriem heb vervangen ! De wagen heeft een paar weken buiten gestaan.De keering oliepomp moest vervangen worden.Dir kan toch niet met de timing te maken hebben ofwel ? Timing moet normaal goed zijn wagen draait wel goed.Dit lijkt eerder een probleem met stationair toerentalregelaar of gasklep ofzo.Heb beide gereinigd.Ik las ergens dat een nadruppelende injector hier ook kan voor zorgen of is dit flauwe kul ? De ecu 's van die modellen gaan ook vaak kapot waardoor de wagen slecht kan draaien maar lijkt me straf dat het dit is.wat zou het kunne zijn ? Heb een soortgelijke probleem gehad vroeger met een ford focus en na reiniging stationairklep en gasklep was dit weg.

BMWvooraltijd

Geplaatst door BMWvooraltijd (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.