Fiat Punto 1990: Wie helpt me het tikken te lijf te gaan!

Bouwjaar: 1990

Sinds een tijdje heb ik het probleem dat mijn auto spontaan onverwacht gaat tikken, zoals je kunt begrijpen is dit heel vervelend. Het gaat om dezelfde tik als de tik van de richtingaanwijzer. het volgende is bekend:

Het is dus het relais dat tikt. Het gaat om het relais rechtsboven van de zekeringenkast volgens mij is dat degene van mijn knipperlicht. Als ik dit relais eruit haal en mijn knipperlicht aan zet dan gebeurt er niets. Oftewel mijn licht knippert alleen met het relais erin.

Als ik tijdens het rijden het tikken hoor (wat helaas heel vaak maar onregelmatig voorkomt) dan doet mijn knipperlicht het echter nog niet, mijn groen pijltje op het dashboard gaat immers niet aan. Ik heb al behoorlijk wat kruipolie gespoten tussen de hendel van mijn knipperlicht. Dit zonder resultaat. Ik zou dus haast zeggen dat hij niet vuil kan zijn maar ??? ben ik iets vergeten, heb je meer suggesties of weet je misschien waar mijn lekstroom kan zitten??
alvast bedankt voor de vorige reactie en ik kijk uit naar de volgende.
groeten,
Joris en Stijn

stijnbb

Geplaatst door stijnbb (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 20 jaar geleden

knipperlichtrelais heeft inwendige "bloeding"
nieuw monteren

marcel63 (0), 17 jaar geleden

Net als eerder vermelde tip op dit forum. Het kan de richtingaanwijzerschak aan stuurkolom zijn. Inspuiten met contactspray en flink heen en weer bewegen. Als dit niet helpt grondig reinigen of in het slechtste geval vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.