Ford USA Explorer : automaat van 4WD naar 2WD

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.0

Beste mensen,

Ik ben met een projectje bezig en heb hiervoor de aandrijflijn van een ford explorer gevonden. Alleen is zit hier een 4WD tussenbak op.
Op het eerste gezicht ziet het er uit dat ik de tussenbak er af kan halen, en een 2WD 'staartstuk' (eventueel van een A4LD) er op kan zetten.

Is dit zo of heb ik andere/ meer spullen nodig?

Groetjes,

Martijn

martinus

Geplaatst door martinus (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA Explorer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Klopt, alleen even opletten voor de teller aansluiting (wel of niet electronisch) en de maat van de aandrijfas, (verschillende diktes/vertanding in de bak) maar je moet waarschijnlijk toch de tussenas verlengen of verkorten, dus dan kun je dat ook direkt aanpassen.

ff nieuwsgierig, maar een HotRod projectje?

gr
Peco power

martinus (0), 15 jaar geleden

@peco power:

Yep, ik heb een Ford Granada Coupe uit '76. Daar zit nu een 2.6 met 3 traps automaat in.
Ik weet dat een 2.9 aandrijflijn met A4LD er zó in past. Volgens mijn gegevens zijn de 4.0 V6 uit Aerostar en Explorer qua passing hetzelfde als de 2.9, en is de 5r55 een doorontwikkeling van de A4LD met een extra electronische versnelling.
Zo is het idee geboren.
Nu heb ik dus een 4.0 met 5r55 op het oog. maar daar zit een 4WD bak aan. Vandaar mijn vraag.
De tussenas komt dan van een Scorpio.

Mocht er nog meer info zijn dan hoor ik het graag!

gr
Martijn

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

5r55 is een 5bak automaat, hoor er geen echt slechte dingen over. De 4.0 v6 is iets minder, de 2.9 scorpio motor is een hele goede motor.

tussenas van de explorer gebruiken, grote kans dat het staartstuk in de bak anders is, maar dat dan van de scorpio gebruiken (kruiskoppelingen en dergelijke. de scorpio as lijkt mij te kort (ik graaf hier in m'n geheugen, ik heb zo geen voorbeeld voor handen) Wel de motorsteunen van de explorer meenemen!!! en de baksteun + rubbers.

Hier bij mij in de buurt staat nog een vroege 77 er coupe te koop, een gele met bruin dak en volgens mij een 2.3 gl miss nog wat als parts car?

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA Explorer of stel zelf een nieuwe vraag.