Ford USA Explorer : niet starten explorer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.0 l

Tijdens het rijden plots uitgevallen. Startmotor gooit de motor wel rond, komt wel brandstof bij de test uitgang boven op de motor en er is wel een vonk. Toch slaat de motor niet aan.

robbie44

Geplaatst door robbie44 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA Explorer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat je injectors niet worden aangestuurd, dan wel geen spanning krijgen. (injectors hebben normaal constant spanning en worden geactiveerd op massa) Dan heb je wel brandstof op de leiding,maar wordt er niet geinjecteerd. Probleem zit hem hoogstwaarschijnlijk in de ECU. Auto uit laten lezen geeft een redelijke zkerheid waar exact te zoeken.

gr

Peco Power

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Kleine mogelijkheid dat de injectors apart gezekerd zijn. Alle zekeringen heel?

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik weet ook niet zeker of deze apart gezekerd zijn, bij de v8 en niet, maar miss bij de v6 wel.
Ik weet wel dat deze motoren problemen hadden met een temperatuur sensor, vooral na het uitzetten of afslaan. dan een tijd (soms wel een uur) wachten en dan wilden ze wel weer starten. dit al geprobeerd?

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Het probleem zit bij deze auto voor 99% in de brandstofpompen, brandstofdruk, en benzinefilter!!!. Dus dit laten checken. het lijkt wel of je benzine krijgt, maar de druk is veel en veel te laag!! (tip uit de states)

gr

Peco Power

robbie44 (0), 14 jaar geleden

Peco Power bedankt, ga ik morgen meteen proberen(auto staat niet thuis). Het uitlezen heb ik gisteren gedaan maar zonder resultaat. Waarschijnlijk omdat de accu leeg was ( 2 weken vakantie) is de computer gewist en ik kon de motor uiteraard niet laten lopen alleen maar starten.

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

En? wat was het probleem nu eigenlijk?

robbie44 (0), 14 jaar geleden

Het probleem was iets heel anders, distributieketting gebroken. Heb nu eindelijk de goede onderdelen, viel niet mee. Maar nu krijg ik de motor niet op tijd. Kan nergens vinden wat het BDP 1e cilinder is. Kan namelijk 180 graden schelen op de nokkenas. Ford gebruikt daar een special tool voor maar die heb ik natuurlijk niet. Weet jij toevallig wat de stand van de nokkenas moet zijn? nokken in de buurt van de kleppen of juist niet.

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik ga voor je zoeken, heb jij voor mij een chassisnr? (vinnummer)

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA Explorer of stel zelf een nieuwe vraag.