Ford USA Explorer : motormanagement lampje

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.0 V6

Hallo,

ik ben sinds enige tijd in bezit van een explorer. Fantastische wagen in goede staat en geen problemen. Nu echter is het motormanagement lampje gaan branden en blijft branden, terwijl ik aan de wagen geen verschil merk,loopt lekker en even goed. Alle vloeistoffen gecheckt, metertjes kloppen...alleen dat lampje vind ik irritant.

Het is toevallig nu met de zware vorst aangesprongen en heb wat meer met de 4wd gereden, kan het daaraan liggen. Ik merk niks aan de wagen.....?????

groetjes,

Lee

lee1984

Geplaatst door lee1984 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA Explorer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hobby-monteur (0), 14 jaar geleden

hallo,
het kan een microswitch of sensor van de 4 wd zijn,of van de lage gearing,of van de tussenbak
gewoon even uit laten lezen,en dan weet je in ieder geval de storingscode,
het is lastig zoeken anders.

groet Sieto

lee1984 (0), 14 jaar geleden

Hoi hoi,

ja dat leek mij ook al de beste en zekerste optie....dan weet je tenminste iets. Als er nog mensen zijn die het probleem herkennen...let me know!!

groetjes,

Lee

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoi Lee,

Ik had donderdag het zelfde met mijn Chevy Transsport, onverklaarbaar ineens lampje aan. Vrijdag heb ik'm de hele dag binnen in de werkplaats gehad (alles gecheckt en niks te vinden), heteluchtkanon aan. "s avonds gestart, lampje bleef aan, een kilometer of 5 gereden en floep..... lampje uit en tot nu toe ook nog niet weer aangegaan.... ondertussen en 80 km verder...
Ik zou hem anders maandag uitlezen, maar dat was schijnbaar waarschuwing genoeg voor de auto....
Misschien dat het bij jou ook zoiets is , een sensor oid. een keer uitlezen kan geen kwaad trouwens.

gr


Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA Explorer of stel zelf een nieuwe vraag.