Ford USA 0: Niet willen aanslaan zonder starthulp.

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.0i

Vorige keer toch te vroeg gejuicht. De motor wil niet zomaar op de normale manier aanslaan bij de eerste keer starten v.d dag. Het lijkt erop dat er in eerste instantie te weinig brandstof is,of te weinig druk. Maar als de motor eenmaal is gestart geeft het meestal de rest van de dag geen problemen meer met normaal starten en aanslaan. Dus ik spuit met een sprayflacon benzine achter de gasklep. Dan slaat de motor direkt aan en blijft lopen op brandstof uit de tank. Ik hoor de electrische pomp wel duidelijk kort draaien voor het starten. Er zijn geen storingsmeldingen op het dashboard zichtbaar. Iemand tips om deze ergernis op te lossen?
mvg Jacques

jacques1967

Geplaatst door jacques1967 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Kennelijk loopt de brandstofdruk terug en is het kort draaien van de pomp niet genoeg om voldoende druk op te bouwen.
Probeer het eens zo: draai een aantal maal het contact aan en uit. Iedere keer kan de pomp dan wat meer druk opbouwen.
Na een keer of 5, starten. Slaat de motor dan wel aan, dan heb je ergens een lekje of de brandstfodrukregelaar lekt door, zo iets.

jacques1967 (0), 13 jaar geleden

Het probleem is nu geheel verdwenen . Start weer normaal. Ik denk dat het brandstofpomprelais heeft gehapert. Ook heb ik de gaskleppositiesensor anders afgeregeld. Nu slaat hij vrijwel direkt aan met starten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA 0 of stel zelf een nieuwe vraag.