Ford USA Thunderbird: Stationair onrustig lopen -> slaat af

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.6 V8

Ik heb het volgende probleem met mijn Ford Thunderbird LX 4.6 V8. Stationair loopt de auto erg onrustig, en slaat, bv voor het stoplicht, na een seconde of 20 a 30 af. Hierbij stotter hij niet, het is net of de contactsleutel omgedraaid word, lopen (onrustig) -> uit. Daarna start hij wel direct weer, maar blijft onrustig stationair lopen. Onder het rijden is er verder niets te merken, en loopt de V8 als een zonnetje ?! Wie helpt me verder ?

pd2pw

Geplaatst door pd2pw (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA Thunderbird? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

stappenmotor defect, 99% zeker, gaat het check engine lampje ook branden bij gas loslaten? als dit gebeurt is het helemaal 100% stappenmotortje

ff 1 van de sloop halen, liggen zat van die t-birds of andere us fords met een 4.6 van die leeftijd.

greetz

Peco Power

pd2pw (0), 15 jaar geleden

Idd, het check enging lampje gaat na een poosje ook branden. Heb hier in de buurt nog niet iemand gevonden die het spul uit kan lezen helaas, en ben dus van plan zelf een set aan te schaffen. Morgen ga ik iig op zoek naar een stappenmotortje ! Ik laat dan even weten hoe of wat !

Peter


[quote=Mercury]stappenmotor defect, 99% zeker, gaat het check engine lampje ook branden bij gas loslaten? als dit gebeurt is het helemaal 100% stappenmotortje

ff 1 van de sloop halen, liggen zat van die t-birds of andere us fords met een 4.6 van die leeftijd.

greetz

Peco Power[/quote]

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

En ? Loopt ie alweer mooi rond?
gr
peco power

pd2pw (0), 15 jaar geleden

Hallo Peco Power,

Een late reactie.. ben even niet in de buurt geweest ... Als het goed is komt er a.s. dinsdag (26e) een nieuwe binnen bij Tyra. Ik ben nog even met de oude bezig geweest, maar dat heeft niet veel geholpen. Zodra het opgelost is laat ik het hier weten !

Gr, Peter

pd2pw (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Helaas, het heeft wel iets geholpen. hij is tot nu toe in zn P en N niet afgeslagen, en loopt netjes 800 rpm zonder rare dingen. Maar als ik hem nu in zn D, R, 1 of 2 zet, zakt het toerental tot rond de 500, gaat hij staan schudden (logisch met 500 rpm) en gaat het storingslampje toch weer aan... Wat kan dit nou voor iets raars zijn ?

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

check ff of alle stekkers er goed aanzitten en of je geen vacuumlek op een van de slangetjes hebt of dat er 1 afligt oid. Normaal gesproken wordt het stationair toerental iets verhoogd bij het inschakelen van de versnellingen. Ik ben aan het graven in mijn geheugen wat het ook al weer was, heb het zelfde ook al eens meegemaakt met een 96 er t-bird. Het schiet mij vast wel weer te binnen vandaag, je hoort nog.

Greetz

Peco power

pd2pw (0), 15 jaar geleden

Peter,

Het probleem is opgelost. Het was idd een vacuumlek,vlak bij de nieuwe stappenmotor. Nu loopt hij weer super !

Misschien kan iemand me hier ook mee helpen : Hoe krijg ik *$#^#$^$ de bekleding van de deuren af ? De speakers die in de deuren zitten snappen niet wat hoge tonen zijn. Achterin kreeg ik de bekleding er wel af, al kostte dat wel 1,5 vinger met die rare klemmen. De voordeuren krijg ik er zo 123 niet af, en zie ook nergens schroefjes of wat dan ook zitten ...

Peter

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

haha, grapje van de amerikanen, schroeven zitten verstopt in je armsteunen, dan net als je achterste bkleding met die rottige klemmetjes lostrekken. wel met een beetje beleid!!!
suc6

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA Thunderbird of stel zelf een nieuwe vraag.