Ford Fiesta: accucontrole lampje - koelventilator- temperatuur meter koelwate

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 ctx

Heb vandaag een aanhangwagen opgehaald, waarvan de verlichting niet in orde was. Bij het aandoen van de knipperlichten gingen gelijktijdig de remlichten branden. Bij de laatste 20 km ging opeens het accu-controlelampje branden. Bij remmen ging dit lampje feller branden. Tegelijkertijd ging de temperatuurmeter van het koelwater helemaal naar onderen. Uiteindelijk ben ik wel thuis gekomen en kan ik de auto gewoon weer starten m.a.w ik heb de accu blijkbaar niet leeg gereden. De koelventilator bleek niet te draaien, terwijl de motor na 125 KM toch bloedheet was.
Ik heb alle zekeringen gecontroleerd maar die zijn niet kapot. Nadat ik de verlichting van de aanhanger had losgekoppeld ging het accu-controlelampje uit. Echter de koelwatermeter blijft beneden staan en ook de koelventilator slaat niet aan. Mijn vraag is moet ik het zoeken in de (kapotte?) koelventilator/zender of is het toch een zekeringkwestie?.
Alvast bedankt voor het meedenken.
Martin

Nog een kleine aanvulling: bij het starten branden het accu- en oliedruklampje niet. Zou het e.e.a. misschien te maken kunnen hebben met het ontstekingsrelais?

martinus52

Geplaatst door martinus52 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

martinus52 (0), 13 jaar geleden

probleem opgelost, bleek toch kapotte zekering te zijn die ik over het hoofd had gezien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.