Ford Transit: Afslaan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdci

Wie weet raad :Mijn transit 2.0 tdci slaat tijdens het rijden af. En krijg het gloei spiraal te zien op het dasbord. En start hem weer en kan weer rijden kan 1a2 dagen goed gaan .Nu heb ik gemerkt dat hij of zij bij 2200 tpm afslaat en bij 3300 tpm niet afslaat .De 2e nokkenas sensor is al vervangen maar haalt niets uit .

A29D8

Geplaatst door A29D8 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Krijg je eerst de gloei spiraal te zien en slaat de motor dan af? Dan foutcode(s) laten uitlezen, dat scheelt een hoop gezoek.

A29D8 (0), 12 jaar geleden

Hallo . Hij slaat eerst af en daar na komt het gloei spiraal op .En ze de garage heeft hem uit gelezen maar geeft het niet uit zeggen zij ben er zelf niet bij geweest. Als hij afslaat tijdens het rijden ja en je trapt de koppeling in en laat hem weer op komen gebeurt er niets dan is het net een auto zonder brand stof doe ik het met de sleutels starten dan loopt hij weer. Nu ga ik wat ander uit proberen dat is met de andere sleutels kijken water dan gebeurt .

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Gezien de volgorde - eerst afslaan, dan pas gloeilamp - zal er wel geen storing instaan.
Gaan er nog andere lampjes ook branden? Accu en olielampje is normaal (motor loopt niet meer), maar abs of airbag?
Het lijkt een beetje op het wegvallen van de voeding voor de motor-computer, vandaar dat het gloeilampje aan gaat.
Dat gaat ook aan als je het contact aan zet.

A29D8 (0), 12 jaar geleden

Nee alleen dat spiraal brand dan en knippert als de motor uit is .Dan start ik hem weer dan gaat zo als het hoort .
Van avond ga ik met de ander reserve sleutel . Niet geschoten is toch mis toch.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik begrijp uit je reactie dat na het afslaan de normaal te verwachten lampjes als accu en oliedruk ook niet branden?
Die gaan pas weer aan als je het contact uit en dan weer aan zet? Lijkt toch ergens op een voedings/massa probleem.
Maar goed, niet geschoten is inderdaad altijd mis. Andere sleutel proberen kan geen kwaad.

A29D8 (0), 12 jaar geleden

OP het eerst antwoord is zo er brand en knippert alleen gloei. Nu is een maal af geslagen op nog geen 100 meter gestart en 6 km gereden thuis gekomen mooi stasionair. Sleutel geprobeerd geen verschil. Maar heb nu wel weer wat uit geprobeerd. Dat is in de 2e en 3e versnelling ik heb het gaspedaal een stand gehouden dan voel ik dat hij harder wil en zachter het is maar heel weinig .Op een weg die pas is geasvalteert geen hoebels. En ik heb het gaspedaal ook met de hand in gedrukt (stilstaand wel te verstaan ) een vaste stand bij 2000 tpm loop de motor wat trillend bij 2700 tpm loop de moter op naar 3500 tpm .

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Even uitlezen en de storingcodes hier even neerzetten, let wel op dat niet iedere tester de codes goed kunnen lezen.

smartmann (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat bedoel je met een 2de nokkenas sensor? Bedoel je de sensor achter de inlaatbuis? Als deze nog zwart van kleur is zou ik deze vervangen door een grijze.

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

nog wat over de nokkenassensor, als de oude een zwarte was dan moet je de stekker ook mee vervangen. Nieuwe sensor is altijd grijs.

Suc6

A29D8 (0), 12 jaar geleden

Vraag wat doet de map sensor eigenlijk als deze valse lucht krijg .

A29D8 (0), 12 jaar geleden

Laatst bewerkt door smartmann ( 8 december 2011 21:24) Deze is nog zwart .Als je iets links over de kleppendeksel kijk daar zit deze toch .

A29D8 (0), 12 jaar geleden

Nu hebben we 2500km gereden zonder dat hij afslaat en nu slaat hij weer af ben naar de garage geweest en uit laten lezen en gaf als fout melding aan dat de nokkenas sensor en de diesel pomp en de
nog een andere sensor . Volgens de garage kunnen deze drie nooit allen tegelijk stuk zijn .
kan iemand mij vertellen waar het relais van de startonderbreker zit . Ik denk dat hij niet meer na een bepaalde tijd uitvalt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.