Ford C-Max 2015: afstandbediening welles nietes

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: UADA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 101

Hoi Forumleden,

ik heb een Ford C-Max Energy hybride met een keyless entry .
Na een tijdje stil staan werkt de afstandbediening niet meer. Na misschien wel 150 X drukken op de "open" knop van de AB springt de auto ineens open en blijft de AB werken. Ik kan vervolgens de auto openen, sluiten de kofferbak elektrisch openen en de auto starten en er is niets meer aan de hand.
Als ik nu de auto op slot doe en na een uurtje terug kom dan moet ik 10 tot 20 X op de AB drukken tot de auto reageert en opnieuw blijft alles dan goed werken. Als er na het op slot zetten van de auto meer tijd zit tussen het weer openen, b.v. een nacht, dan moet ik weer 150 x op de knop drukken voordat de auto reageert. Uiteraard heb ik het ook getest met de reservesleutel daarmee gebeurd precies het zelfde. Auto is door de Corona ellende de laatste tijd weinig gebruikt maar accuspanning was bij laatste meting 12,37 V.
Dan nog een fenomeen, de batterijspanning van de 2032 knoopcel van de AB was nog maar 2,7 V dus heb ik er een nieuwe in gezet ( 3,1 V) maar daarna kreeg ik met de AB na tig keer proberen de auto niet meer open, daarna de oude batterij terug gezet en na 2 x drukken springt de auto open.....
Iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn??
groet Paul.

Pa-ul

Geplaatst door Pa-ul , lid sinds 1 jaar geleden

3 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door bert klein PRO, 1 jaar geleden

Een nieuwe lithium cr2032 varta heeft 3.4 v kijk wel naar de houdsbaarheid datum op de verpakking.
Een nieuwe battery wil je ook wel eens voor de gek houden,of slechte battery contact in de sleutel',battery verkeerd om in de sleutel.

    Bert, bedankt voor het meedenken maar als mijn batterij verkeerd om zou zitten dan zou het niet ineens wél werken, aangezien het probleem ook met reservesleutel is denk ik niet dat dat het is. - Pa-ul, 1 jaar geleden
    Bert, je had toch gelijk. Vandaag bij bevriende garage een knoopcel tester geleend en al mijn 11 in voorraad zijnde knoopcellen bleken belast qua spanning in te storten. In allebei de AB's nieuwe A merk batterijen gezet en bij de eerst klik de deuren open. Probleem opgelost. Dank! - Pa-ul, 1 jaar geleden

Heino4267, 1 jaar geleden

Inderdaad, als je de batterij met de handen aanraakt bij het inzetten/verwijderen, krijg je door het huidvet slecht contact. De contacten reinigen met een brillenpoetsdoekje of zo helpt daartegen.

Het kan ook zijn dat je een stoorzender in de buurt hebt. Als het openen/sluiten op een hele andere (rustige) plek een stuk beter verloopt, heb je daar last van.
Je kunt het zendbereik van de afstandsbediening verbeteren door de afstandsbediening tegen je hoofd aan te houden als je hem bediend (probeer het maar uit, het is géén grapje).

    Heino, vette handen op de contacten zijn nog niet het ergst maar een beetje stroomgeleidend zweet in het randje van de batterij tussen de + en - zorgt voor een micro lekstroompje en verkort aanzienlijk de levensduur van de batterij, dat klopt. Dat naast je hoofd houden klopt maar kan ook naast een vissekom zijn, het water zorgt voor de reflectie. Het probleem is echter wat anders want als ( zie beschrijving hierboven ) de AB wél een keertje werkt dan blijft hij werken wel 50 x achter elkaar en ook op geruime afstand, alleen als de AB een X aantal minuten niet gebruikt is dan begint het gelaz......r opnieuw. - Pa-ul, 1 jaar geleden

Pa-ul, 1 jaar geleden

Update,
vandaag is met moeite de auto geopend en er is mee gereden, na een paar km begon de auto te klagen dat de sleutel niet in de auto aanwezig was. Mijn vriendin is daarna gelijk weer naar huis gereden ( auto blijft dus wel rijden ) en thuis kon ze de auto pas weer na tig keer drukken op slot zetten.
Later heeft zij de stoute schoenen aangetrokken en is, weer met valse start, weggeweest met de auto en alles bleef naar behoren werken????????
Nu staat hij alweer een tijdje stil en vertikt de auto de AB te zien.

    Naar een Ford dealer met al je papieren en sleutels en live laten uitlezen wat de oorzaak is: wordt het sleutelsignaal niet opgemerkt (en sterk genoeg voor decoderen)? Wordt het sleutelsignaal wel opgemerkt maar niet correct gedecodeerd als behorende bij de auto? Voor hetzelfde geld heb je namelijk een defect of slecht contact ergens in je auto (bv. bij de antennes) of zo. - Heino4267, 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-MAX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.