Ford FOCUS 2007: Afstandsbediening sleutel werkt niet meer, Ford Focus

Bouwjaar: 2007

Goedemiddag,

Ik heb een Ford Focus CC 2007 2.0 Duratec.

Nou reed ik afgelopen vrijdag naar huis zonder problemen en eenmaal thuis geparkeerd zette ik de auto uit en begon plotseling mijn rechter knipperlicht te knipperen.
Als ik daadwerkelijk ook het knipperlicht gebruikte reageerde die als het hoort. Zette ik het knipperlicht weer uit bleef die rechts weer knipperen.

Na lang prutsen begon het knipperlicht razendsnel te knipperen totdat de auto het 'bong' geluid gaf welke die ook geeft als je hem in het leerprogramma zet of je lichten aan laat staan en je deur open doet.

Anyways, na die 'bong' leek alles weer te werken. Auto nog netjes met afstandsbediening op slot gedaan, volgende ochtend ben ik wel even gaan kijken of alles nog werkte...
Nou doet alles het weer naar behoren maar is dus de afstandsbediening ermee gekapt, centrale deurvergrendeling werkt nog wel perfect als ik de sleutel in het slot doe.

Ik heb zekering 102, 133, 134 gecontroleerd, lijken allemaal in orde. Heb de auto al een nacht van de accu afgehaald in de hoop dat een reset lukte, maar tevergeefs.
Uiteraard ook de batterij van sleutel vervangen...

Ook als ik de auto in leermodus zet (4x sleutel heen en weer), krijg ik wel de 'bong', maar hij reageert totaal niet meer op de bediening op de sleutel. Valt me ook op dat het rode lampje (startonderbreker) niet blijft branden, ik dacht dat dit hoorde in leer modus?

Hebben jullie nog ideeën / tips? Ik ben een beetje door mijn ideeën heen helaas...

WouterA4

Geplaatst door WouterA4 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (230), 4 jaar geleden

Hier kom je alleen uit als je de dealer de auto laat uitlezen op foutcodes: zie zijn opgeslagen.
Maak een foto van het scherm met de foutcodes en plaats dat hier.
Soms staan er zoveel codes dat ze eerst worden gereset, waarna je een stukje rijdt en opnieuw wordt gekeken welke codes terugkomen.
Uitlezen is niet gratis, mar in ruil voor de betaling heb je recht op een print of foto van van de uitgelezen codes met de betekenis ervan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.