Ford FOCUS 2014: Vocht op ramen

Bouwjaar: 2014

Beste,

In mijn Ford Focus uit 2014 heb ik een vochtprobleem op de ramen. Het is meestal op de voorruit.
Toen ik deze Focus kocht had ik ook soms vocht op het instrumentenpaneel. Hiermee ben ik dus terug gegaan naar de garage maar zij konden tot 2x toe niets vinden. Nu heb ik op dit moment geen last meer van vocht op het instrumentenpaneel maar wel op de ramen.

Het ziet er ook niet uit als gewone condens.
Ik heb al vanalles geprobeerd: met airco aanrijden, airco uitrijden, ramen binnen en buiten goed schoongemaakt. Maar niets lijkt te helpen. Het rare is dat als ik deze vocht heb, andere auto's (waaronder mijn ibiza uit 1998) nergens last van lijken te hebben.

De Ford garage zegt gewoon doodleuk: we weten het niet, we hebben alles nagekeken.

Op 2 bijgevoegde foto's is de flits gebruikt dus deze lijken nog erger.

Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

In principe heb ik nog 6 maanden garantie van de garage dus ik eigenlijk dat dit voor deze tijd is opgelost.

Zou ik misschien voet bij stuk moeten houden bij de garage en gewoon eisen dat dit opgelost wordt?

dactyl

Geplaatst door dactyl , lid sinds 7 jaar geleden

8 Reacties

Heino4267, 1 jaar geleden

Grondoorzaak is dat je auto teveel vocht bevat.
De remedie is veel stoken met buitenlucht en wanneer mogelijk de airco gebruiken om te ontvochtigen.

De vraag is of jouw reciculatie=stand klep niet vasthangt, zodat je wel vocht mee naar binnen neemt op je kleding, maar nooit meer kwijtraakt.
In dat geval werkt ook de airco niet optimaal als ontvochtiger.

Daarop zou ik dus nu het onderzoek richten!

    Vergeten: zit je interieurfilter niet verstopt (en/of is niet elk jaar vervangen)? - Heino4267, 1 jaar geleden

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Kijk eens of het onder de matten niet nat is , heb je ook een oorzaak.

dactyl, 1 jaar geleden

Hoi Heino4267,

De laatste weken rijd ik alleen nog maar met de airco aan, flink stoken wordt in principe ook wel gedaan (vrouw rijdt er vaak genoeg in :-) ).
Is het niet zo dat als de recirculatieklep vast zou hangen, dat ik ook dit vochtprobleem onder het rijden moet hebben? Want op dit moment heb ik het alleen als ik de auto parkeer en uitzet. (misschien had ik dit erbij moeten vermelden).
Interieurfilter is in juli nog vervangen geworden met de beurt dus deze lijkt af te vallen.

@Kaleido1 Heb ik inderdaad naar gekeken, maar deze zijn kurkdroog.

Ik ben vanmiddag laat toch nog maar even langs de Ford garage gegaan (zelfde garage, andere locatie). Ze wilden me in eerste instantie afwimpelen dat zo'n probleem lastig te onderzoeken is en er eigenlijk niet veel aan gedaan kan worden. Na enig aandringen heb ik toch een afspraak in kunnen plannen (pas in januari).

Maar vertrouwen dat dit wordt opgelost, heb ik zeker niet..

Heino4267, 1 jaar geleden

Heb je de hele auto al eens geinspecteerd op vocht/water?
Ik bedoel dan parafaanplaat (onder/bij de ruitenwissers), allevier de voetenruimten, onderzijde deuren, onder de achterbank, in de kofferbak en in de reservewielruimten.

dactyl, 1 jaar geleden

Zowel ikzelf als de garagemedewerker hebben hier naar gekeken. Alleen heb ikzelf niet onder de parafaanplaat gekeken. Ik neem aan dat de garage dit ook wel na heeft gekeken die 2x dat de auto al bij hun is geweest.

Kan het niet iets te maken hebben dat er ergens een lek of dergelijke is bij de verwarming/blazers/airco , dat deze dus de vocht naar binnen jaagt? Nogmaals, onder het rijden heb ik er geen last van, puur als ik de auto uit zet zie je het vocht na enkele minuten onstaan..

memos PRO, 1 jaar geleden

Heb je ook bij de kofferbak gekeken? Vaak is lekkage via de achterlichten de oorzaak, maar dan moet je bij het reservewiel ook vocht tegenkomen. Anders airco condensafvoer eens door (laten) blazen.

dactyl, 1 jaar geleden

Hoi Memos,

Ja heb ik ook gekeken, niets te vinden van vochtigheid.
Het vreemde blijft dat ik er niet altijd last van heb, en het maakt niet uit of ik de airco de hele tijd aan of uit heb staan.

Beste antwoord, geplaatst door Marciekwarkie, 4 maanden geleden

gevonden!, achterbumper er afhalen , links en rechts zit een ventilatie paneeltje dat rondom met rubber is afgedicht. maar dit lekt na verloop van tijd door uitdrogingen en laat water binnen in een loze ruimte aan weerszijde van de kofferbak en daar past makkelijk een liter water in,als het hoog genoeg staat loopt het de kofferbak in en verzadigd de bekleding van het reservewiel gedeelte.
achterlichten demonteren ,ventilatie paneeltje er uit peuteren en ruimte erachter droogmaken, paneeltje in de kit(polymeerkit) terug plaatsen ,bumper terugplaatsen en je hebt weer een heerlijk droge auto!. (kijk ook op YT)

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.