Ford Fusion: airco

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4 i

Airco wil niet aanslaan, afgevuld met 650 gr, er komt geen spanning op de aircopomp. Pomp werkt wel als ik hem aanstuur. Op 4 polige stekker naar drukschakelaar staat wel een constante spanning. Bij doorverbinden gaan de ventilatoren niet werken. Bij het aansturen van zwart relais onder motorkap links a/d bestuurderszijde gaat ook de pomp werken. Schakelaar op paneel brandt wel; achter de schakleaar zit een hele unit. Kan deze nog slecht controleren ivm er moeilijk bijkomen. Bedrading voor onder bij condensor ziet er goed uit en is gecontroleerd. Als ik afgevuld heb zijn de lage en hoge druk gelijk en kan ik via de lage druk mijn leiding niet leeghalen. Ongeveer 5 a 6 bar. Zie ik iets over het hoofd? Gaarne reactie van aircospecialisten.

jjbalmszonen

Geplaatst door jjbalmszonen (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Fusion is van 2003 excuses

erik41 (0) PRO, 16 jaar geleden

goed de bedrading contr in buurt van koelfan kan wel eens doorgerot zijn.soms klein beetje groene aanslag zichbaar .

TheoStek (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat was de klacht/storing?
Een gelijke druk op de lage en hogedruk leiding kan niet!!
6 bar op de lagedruk komt overeen met een verdampingstemperatuur van 26 °C eveneens voor de hoge druk condensatie temperatuur.
Hoe en op welke manier maak je de doorverbinding op de drukschakelaar?
Als de stekker wordt los genomen van de drukschakelaar werkt de airco niet!! ook als de drukschakelaar defect is, de drukschakelaar heeft altijd een drukwaarde om de compressor in/uit te schakelen.
Pressostaat demonteren en afpersen op zijn drukwaarden.

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Klacht is niet aanslaan airco, drukken zijn gelijk omdat de pomp niet aanslaat, op dat moment bedoel ik, over het doorverbinden heb je gelijk, het probleem is dus dat ik niet verder kan meten omdat hij niet aanslaat.

Postie (0) PRO, 16 jaar geleden

Gaat de koelventilator wel draaien als je de airco aanzet?
Staat er spanning op zekering nummer 12 (15A) als de motor draait?

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Na heel veel zoeken toch de oplossing, draad inwendig stuk naar de lagedrukschakelaar op een lengte van 20 cm haast geen koper meer te zien zo zwart van binnen geworden, nieuwe draad in gesoldeerd en hij slaat weer aan. bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.