Ford Galaxy: airco slaat aan uit

Bouwjaar: 1998

De airco staat altijd op de 'auto' stand.
Hij slaat echter vaak af, dan hoor ik de 'tikken' in mijn dashboard van de relais bij de temperatuursensoren en slaat dan weer aan na ca. 5 seconden, voor ongeveer een minuut lang, en dan begint het weer opnieuw.
Ook bij dit wat koudere weer.
Is dit normaal?

Ik heb het airco systeem 1,5 maand geleden laten checken en hervullen bij een ford dealer (ook stek erkend), deze had toen geen opmerkingen op het systeem, terwijl bovenstaand verhaal toen ook al speelde. Echt zo koud als zou horen vond ik de airco niet sinds ik de auto heb (5 maanden).

Dus vandaag de airco weer volledig laten nakijken, kwamen 2 foutcodes uit (vreemd nu wel, bij onderhoud niet) , expansieventiel is vervangen. Volgens mij koelt hij nu wel beter, maarja, tis ook kouder buiten.

Probleem nu is dat de buitentemperatuurmeter zeer hoog blijft staan. begon met 32 graden bij de dealer (buiten was maar 16) en met rijden zakt tie wel naar ca.16 graden, maar loopt dan weer op, ook bij koude motor. Kan dit een softwarematige fout zijn? dealer heeft opnieuwe geprogrammeerd vanmorgen?

Dus eigenlijk 2 vragen:
1. aan-uit slaan met zo'n kort interval normaal?
2. buitentemp. softwarematig op te lossen?

bedankt vast voor de reaktie(s)

intervis

Geplaatst door intervis (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JJ5450 (0), 19 jaar geleden

Mwja is het Climate Control of een gewone airco?

intervis (0), 19 jaar geleden

het is een climate control met display.
Als ik nu start staat bv. de temp. goed, bv.12 graden, loopt dan snel op naar bv 24 graden, en begint na een paar minuten rijden weer te zakken naar ik denk de juiste temperatuur.
Ik kan me niet herinneren dat dit gebeurde voordat de dealer alles gecontroleerd had.

JJ5450 (0), 19 jaar geleden

mwja over het uit en aanslaan... het is natuurlijk een Climate Control die gaan altijd aan en uit omdat ie de temperatuur op hoogte moet houden. Het kan een van je temperatuur sensoren zijn en dat kan dan weer verklaren dat ie meer aan en uitgaat dan normaal. Denk persoonlijk niet dat het met de software te maken heeft

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.