Ford Galaxy: Sissend geluid bij het remmen.

Bouwjaar: 1998

Auto maakt een sissend geluid bij het remmen, net alsof er lucht uit loopt.
Doet dit ook als de auto stilstaat.

Sander

Jessar

Geplaatst door Jessar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Sander,
Is er afgezien van het sissende geluid iets verandert aan het remmen op zich???

Waar hoor je het geluid? Als je binnen zit??
Ik ga er van uit van wel en dan is het de lucht die via je rempedaalschacht in het schutbord van de auto naar de rembekrachtiging toe loopt,
Dat is een vacuumdoos welke samen met jouw voetkracht helpt om de remmen te bedienen. Maakt dus gebruik van de omgevingsdruk, maar deze moet er wel naar toe kunnen en dat is mogelijk het gesis wat jij hoort.

Jessar (0), 19 jaar geleden

Vandaag bij de garage geweest deze vertelde me dat er een lek in de rembekrachtiger zit.
Bij het voetpendaal zit een cylindervormige ding wat naar beneden wordt gedrukt in een grote ronde trommel, dat cylindervormige ding is van een zachte kunststof met allemaal vet eraan. In dat ding zit een scheurtje want daar loop lucht uit of in.
Mijn vraag is nu moet de hele rembekrachtiger nu vervangen worden of zijn er ook setjes te koop waarbij alleen dat cylinder vormige ding vervangen wordt ?

Jessar (0), 19 jaar geleden

Wat ik vergeten te vertellen ben is dat de cruise control het ook niet meer doet sinds ik dat probleem heb, of is dit gewoon toeval ?
In het begin was het zo dat hij soms wel en dan soms weer niet deed maar nu doet hij helemaal niets meer. Je hoort ook niet een of ander relais schakelen als je op het knopje drukt.

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij dat ding MOET lucht naar binnen of buiten lopen.
Test je rembekrachtiger eens ( hoogstwaarschijnlijk hetgeen jij als grote ronde trommel beschrijft) door je motor af te zetten. Enkele malen je rempedaal te bedienen totdat het pedaal "hard" aanvoelt.
Voet op de rem houden, motor starten en dan als het goed is voel je het rempedaal naar beneden zakken. Als dat het geval is is je rembekrachtiging goed.

Cruise control en het eventuele toeval daar kan ik weinig van zeggen. Het enige wat tussen een rem en een cruise control zit is een schakelaar welke de cruise van de lijn gooit als je hebt geremd anders zou het geen zin hebben om te remmen aangezien je cruise control de wagen op de ingestelde snelheid wil houden.

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

wat betreft de rembekrachtiger,ga ik mee met rene.
er zit een soort 'balg' om je stang heen,wat naar je rembekrachtiger gaat.die sissen vaker,en geven geen probleem voor de rembekrachtiger.dat is gewoon de buitenlucht die aan de andere kant van de rembekrachtiger komt.
ik durf wel te zeggen dat er niets aan de hand is,en dat de rembrkrachtiger niet defect is.
ik zou er dus niets aan laten doen,mits de auto goed remt!

het probleem met de cruise control,is bijna zeker de vacuumpomp.
die zit achter je knipperlicht,links in het spatscherm.daar komt vocht in,en gaat defect.
zoek maar ff terug in dit forum,daar staat de preciese uitleg.

kopieer en plak deze link in je browserbalk.

http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

niels

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.