Ford Kuga 2016: Andere accu voor betere werking start/stop systeem

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Motorcode: M9MA, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 134

Mijn Kuga heeft een start/stop systeem wat maar soms werkt. Ik heb begrepen dat dit komt omdat de accuspanning vaak aan de lage kant is en daardoor het start/stop systeem niet goed werkt. Een accu werkt het beste rond de 15 graden en het klopt dat rond die temperatuur mijn start/stop systeem het wel redelijk doet.

Nu zit ik er aan de denken om een AGM accu in m'n Kuga te zetten. Deze accu's schijnen het beter te doen. Maar kan dat in mijn Kuga (1.5 benzine uit 2016 183pk)? Weet iemand of het gebruiken van een AGM accu in plaats van een EFB accu voor problemen zorgt ? Of kan dat gewoon prima?

Alvast dank

Thorrie

Geplaatst door Thorrie (0) , lid sinds 8 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Kuga? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (800) PRO, 8 maanden geleden

Efb kun je gewoon vervangen voor agm. anders is af te raden. Of je er veel mee opschiet betwijfel ik, maar goed. Zou blij zijn dat het start/stop systeem niet teveel werkt, maar dat terzijde.

Ehombie (55) PRO, 8 maanden geleden

evt moet je inleren met scantool of een aan/uit volgorde doen om je batterij sensor te programmeren? evt weet iemand dit of googlen.

bert klein (105) PRO, 8 maanden geleden

Klopt start/stop werkt niet altijd is motorbedrijfstemperatuur en laadtoestand accu bepalend.
Gewoon je eigen accu laten testen ,met een agm/efb tester.
Bij accu vervanging dient deze vervangen te worden door agm/ efb wat wordt voorgeschreven voor deze auto bij verandering accu dient deze aangemeld te worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Kuga of stel zelf een nieuwe vraag.