Ford Galaxy: Auto schudt bij het optrekken.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDi

Dag iedereen, Ik rijd met een Galaxy Ghia, 1.9 TDi met handgeschakelde versnellingsbak, bouwjaar 2004. Onlangs kreeg ik te horen van de garagist dat de rubberkappen van mijn 2 cardans stuk waren. Hij zou informeren wanneer hij ze kon binnen hebben. Ik kreeg echter het slechte nieuws te horen dat een bepaald type rubberkap niet appart te krijgen was en dat de beste oplossing was, beide cardans vernieuwen. Daar zijn voorgestelde prijzen zeer hoog lagen (300 euro per cardan en zonder BTW) heb ik ze op het Internet gezocht en aan een betaalbare prijs gevonden in Engeland. Splinternieuwe en in verzegelde verpakking. Nu heeft de garagehouder ze geplaatst en stel ik vast dat de wagen schudt bij het optrekken, voornamelijk in de 2de versnelling! Aan de nieuwe cardanassen heb ik gezien dat de zijde van de versnellingsbak gevezen wordt. Zou het kunnen dat deze moeten gecentreerd worden zodat ze niet uit het center kunnen draaien? Of kan de oorzaak ergens anders liggen? Ik hoor het graag. Mvgr Chris.
[url=http://img831.imageshack.us/i/2cardansvo...][img]http://img831.imageshack.us/img831/9195/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Tuurke43

Geplaatst door Tuurke43 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

pak ze er maar gerust onderuit en kijk of de as niet uit het gelid is getrokken,het kan namenlijk zijn dat hij te ver uit het huis is getrokken en weer goed gemonteed moet worden,tenzij er bouten zijn vergeten aan te draaien.

Tuurke43 (0), 13 jaar geleden

Dag Robby, bedankt voor uw snelle reactie maar wat bedoeld u met "uit het gelid" en "uit het huis" getrokken? Maar als de as uit die zaken zou getrokken zijn dan kunnen de wielen toch niet aangedreven worden? Of begrijp ik het verkeerd? Hebt u ook al iets dergelijks meegemaakt? Mvg Chris.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.