Ford Galaxy: slaat af onderweg, en wil niet meer lopen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 automaat

hallo
wij hebben een galaxy in de werkplaats en het probleem is als volgt:
de klant rijd naar zijn werk en de auto valt plotseling dood. als hij de auto probeert te starten gebeurt er niets, de startmotor gaat niet rond maar er is genoeg accuspanning, en alle lampjes op het dachboard branden. wij hebben de auto afgesleept. bij de werkplaats hebben wij de computer er aan gezet en als foutcode gaf deze motorregeleenheid. de gasinstalatie krijgt wel spanning op de computer, maar het display brand niet en er zijn geen zekeringen stuk. de e.c.u computer heeft ook spanning en massa. als de sleutel word omgedraaid geeft het contactblokje wel stroom af maar komt het stuurstroompje niet over bij de startmotor, maar de kabel van de stuurstroom is bij het contactblokje dunner als bij de startmotor.
nu zal ik denken startrelais. maar als ik de auto op contact zet en ik verbind de stuurstroom ingang van de startmotor met de + van de accu start de auto wel maar slaat deze niet aan, wij hebben ook de remlichtschakelaar gecontroleerd en ook deze was goed.

ik ben nu een beetje ten einde raad en vroeg mij af of iemand mij hiermee kan helpen.

m.v.g
michele biccai

biccai

Geplaatst door biccai (5) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

In de 2e laag van de zekeringskast zit een relais No 30 (staat erop) deze zorgt voor de voeding van de pcm en die gaat nog wel eens stuk.

suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.