Ford Mondeo: Auto start soms wel/niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Onze Ford Mondeo slaat na het ronddraaien van de startmotor soms wel en soms niet aan. Er zit een door een garage ingebouwde startonderbreker in van AMS, het lampje gaat altijd uit als deze gebruikt wordt. Na een 20 tal minuten slaat hij wel ineens aan. Soms stopt ie er ineens mee, terwijl we gewoon aan het rijden zijn. We hebben al gecheckt of de benzine tank vacuum zuigt. We denken dat het met de startonderbreker te maken heeft. Het liefst zouden we de startonderbreker er helemaal uithalen, maar ondanks een electrotechnische achtergrond durven we niet goed. Kan iemand ons advies geven??

doetietweldoetietniet

Geplaatst door doetietweldoetietniet (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jopiekees (0) PRO, 12 jaar geleden

In het geval van startonderbreker uitbouwen is het belangrijk om de draden (die meestal allemaal zwart zijn) te volgen tot een soldeerverbinding. Bij die verbinding tref je een draad aan die ergens anders ook aan de startonderbreker zit aangesloten. Bijvoorbeeld, de zwarte draad komt uit op een groen/gele draad, die moet je dan ook zoeken aan een andere zwarte draad van de startonderbreker. Deze moet je weer met elkaar verbinden. Enkel de voeding en massa van de startonderbreker zullen één draad gebruiken.

Als we er van uit gaan dat de startonderbreker niet de oorzaak is, kan de fout liggen bij de brandstofpomp. Als je de auto op contact zet, hoor je de brandstofpomp dan wel druk opbouwen? Je moet een zoemtoon horen van circa twee seconden na het inschakelen van het contact. Als dit goed lijkt kan het nog aan de ontsteking liggen.
Een ontsteking is wat lastiger te controleren, maar je kunt beginnen met het controleren van de voeding. Je zegt dat je een electrotechnische achtergrond hebt, dus dan heb je ook wel een multimeter. Als je die aansluit op de drie polige stekker van de bobine kun je de voeding in de gaten houden ten tijde van de storing. Het is de middelste draad van de drie polige stekker, een paars/zwarte draad. Tijdens het starten en lopen van de motor moet hier continue accuspanning op staan. Ditzelfde kun je trouwens ook bij de brandstofpomp doen. Dat is een paars/groene draad en daarop moet ook accuspanning staan onder de zelfde omstandigheden. Stekker zit onder de achterbank onder een zwart deksel.

suc7 en houd ons op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.