Ford Mondeo: Auto wil niet starten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Mijn auto wil niet starten. Waarschijnlijk iets met de stroomvoorziening. Want hij tikkert met het starten. Start ik hem over met startkabels dan is het geen probleem en springt hij direkt aan. De accu ook gemeten met draaiende motor en hij geeft aan dat hij voldoende gelaad word.Ik zou denken de accu stuk( die is van 27-12-2011) maar het indicatielampje op de accu geeft aan dat hij goed is (indicator is groen) Heb ik gisteren de accu 8 uur aan de lader gehad en weer aangesloten toen was er niets aan de hand. Nu wil ik hem vanochtend weer starten en dan doet hij het weer niet waarschijnlijk is de accu weer leeg. Zou het kunnen zijn dat de accu toch stuk is.

roelofstruik

Geplaatst door roelofstruik (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

limbra (570), 10 jaar geleden

Accu kapot of je hebt een lekstroom die in rust de accu leeg trekt .

Hoe hoog was de laadspanning die je gemeten hebt bij draaiende motor ?
(Laadspanning kun je het beste meten bij 2000 - 2500 tpm ).

Meet de accu spanning eens na een nachtje stil staan .


succes.

roelofstruik (0), 10 jaar geleden

Proleem opgelost. Accu doorgemeten door de garage en bleek dat die bijna helemaal niets meer deed. Nieuwe accu erop en klaar is Klara.

maarten4874 (0) PRO, 10 jaar geleden

ik denk 'gewoon' dat de accu overleden is. Meet de spanning eens tussen de plus en massa na een nacht stilstaan. Grote kans dat het rond de 10volt is (kortgesloten cel).
Indicator brand groen,die cel is oke,maar de cel ernaast kan best defect zijn...

roelofstruik (0), 10 jaar geleden

[quote=maarten4874]ik denk 'gewoon' dat de accu overleden is. Meet de spanning eens tussen de plus en massa na een nacht stilstaan. Grote kans dat het rond de 10volt is (kortgesloten cel).
Indicator brand groen,die cel is oke,maar de cel ernaast kan best defect zijn...[/quote]
Proleem opgelost. Accu doorgemeten door de garage en bleek dat die bijna helemaal niets meer deed. Nieuwe accu erop en klaar is Klara.

maarten4874 (0) PRO, 10 jaar geleden

mooi zo!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.