Ford Galaxy: Automaat blijft in "D"in zijn 3 hangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,3i dohc 16v

Hallo allen,

Mijn trouwe Galaxy heeft problemen met de automatische transmissie. In de D stand schakeld de bak niet verder dan zijn 3. Met de hand schakelen lukt echter wel. Ook het motormanagement lampje brand. Hebben jullie enig idee wat dit zou kunnen zijn cq betekenen.

Groeten.

Ton.

toku

Geplaatst door toku (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Het ouderwetse "motormanagement lampje" heet nu MIL (Malfunction Indicator Lamp) en kan ook door de automatische versnellingsbak aangezet worden.
Laat de codes eens uitlezen (van de bak) en je weet meer.

toku (0), 10 jaar geleden

Ga ik zeker laten doen. Zou het volgens U iets ingewikkelds kunnen zijn? Hij schakeld nl met de hand wel helemaal. Dus volgens mij werkt de bak intern wel goed toch?

toku (0), 10 jaar geleden

Auto is naar de garage geweest. Er is geen sensor kapot, maar er zit ergens een draadbreuk. Deze moet alleen nog even opgespoord worden. Auto werkt momenteel weer normaal.

Groeten.

ton.

louis.verhagen (0), 1 jaar geleden

De 3 is de noodloop van de versnellingsbak. Ik heb ook dit probleem gehad. Met een VW ODBC lezer de bak kunnen resetten. Echter elke keer sprong de automaat weer in de noodloop. Eerste indicatie was het gasklephuis. Dit was het niet , ook niet de sensor. Toen kwamen ook de problemen met het starten. Uiteindelijk ben ik op relay 30 gestuit op een forum. Nadat ik deze vervangen heb (bij VW gehaald voor €25) heb ik hier geen probleem meer mee gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.