Ford Scorpio: Automaat doet niets :S

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9 12 v

Hallo.

Ik heb een Ford Scorpio 2.9 12v automaat.
De automaat doet niets meer (van het ene moment op het andere zonder voortekenen), dus in alle standen (van 1 t/m D + achteruit) is het net of hij neutraal staat.
Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

mark1979

Geplaatst door mark1979 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

schakelstang niet losgekomen bij de aotomaat ???

carcrosser (0), 15 jaar geleden

ik vrees met grote vrezen voor de koppelomvormer.. Heb je toevallig zware lasten getrokken of stevig opgetrokken en geremd?

de A4LD bakken kunnen daar slecht tegne: worden te warm en de koppelomvormer verbrand dan gewoon. En dan ben je ineens alles kwijt: vrees dat je op zoek moet naar een andere bak + koppelomvormer of deze laten reviseren (andere bak is meestal goedkoper).

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=carcrosser]ik vrees met grote vrezen voor de koppelomvormer.. Heb je toevallig zware lasten getrokken of stevig opgetrokken en geremd?

de A4LD bakken kunnen daar slecht tegne: worden te warm en de koppelomvormer verbrand dan gewoon. En dan ben je ineens alles kwijt: vrees dat je op zoek moet naar een andere bak + koppelomvormer of deze laten reviseren (andere bak is meestal goedkoper).[/quote]
De bak zelf is niet het probleem. Metname (te) weinig koeling van de olie doet zo'n bak de das om. Een koppelomvormer verbrand niet, olie wel.

Gr. paul

carcrosser (0), 15 jaar geleden

beetje kort door de bocht van mij idd paul, maar doordat de olie verbrand (idd niet de bak) gaat de koppelomvormer er vaak aan; als gevolg van verbrande olie. Heb die dingen inmiddels iets te vaak gewisseld: meestal haal ik om zeker te zijn een setje bak + koppelomvormer omdat die verbrande olie overal komt, dus ook in de bak. Meestal begint het met slippen, maar heb zelf als eens een koppelomvormer gehad die vast bleef zitten en toen hij loskwam idd neit meer inpakte: ook die was te heet geworden en de olie verbrand.

(heb een nogal eigenwijze vader die gek is van die scorpio's met automaatbakken maar er te vaak een grote aanhanger achter koppelt: heb nu standaard zo'n bak + koppelomvormer voor hem op voorrraad liggen)

De andere blokken in dit model hebben de A4LDe die wel iets beter is: die is volledig electronisch gestuurd en daardoor slipt hij minder wat de warmte ten goede komt. Zelf 2 weken terug met een ford fiesta op de hanger een ruime 200 km gereden en bak heeft geen centje pijn gehad: had een A4LDe. De A4LD overleeft zo'n ritje niet best!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.