Ford GALAXY: Automaat vast in P

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: E5SA, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 107

Hallo,

Af en toe wil de automaat niet uit de P stand.
De garage heeft een keer op de tast onder dadhboard direct onder stuur een stekkertje aangedrukt. Ik weet niet wat dit stekkertje doet en waar hij precies zit. Daarna was hij uit zijn P stand te krijgen. Nu 2 weken later hetzelfde probleem. (Garage is komende tijd dicht).
Iemand een idee hoe het probleem op te lossen dan wel wat het kan zijn?
Alvast bedankt.

b.hulstaert

Geplaatst door b.hulstaert (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 6 jaar geleden

Remlichtschakelaar misschien , branden je remlichten wel ?

b.hulstaert (0), 6 jaar geleden

Hallo,
Ja had ik al bekeken die doen het.

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

Zit daarvoor niet naast je versnellingspook een rond dopje wat je kan verwijderen en daar je contacsleutel in steken? Als je daar met je sleutel naar beneden drukt, wordt de selector ontgrendeld. Wellicht helpt dat ook in jouw geval.

b.hulstaert (0), 6 jaar geleden

Bedankt. Ik ga morgen even kijken. Ik heb dat dopje nog nooit opgemerkt maar ga op zoek.

b.hulstaert (0), 6 jaar geleden

Dopje niet kunnen vinden. Inmiddels wel uit P gekregen. Voor contact aan hendel naar N en dan met rem erop starten. Vanaf nu doet hij het (voorlopig) weer zoals hij het moet doen. Voetlampje op dashboard gaat uit als je rem intrapt en je hoort ook de klik bij handel dus alles gaat weer. Toch nieuwsgierig wat het geweest kan zijn? Kan misschien zo weer terugkomen??
Heb wel af en toe sissend geluid bij het remmen en erna als pedaal weer terugkomt in ruststand. (Lek slangetje of rembekrachtiger?). Kan dit er mee te maken hebben dat hij niet genoeg remdruk opbouwd waardoor automaat niet uit P gaat omdat remdruksensor dat dan niet registreerd? Zo maar een idee van een leek.

b.hulstaert (0), 6 jaar geleden

Inmiddels achter het probleem gekomen. Remlichtschakaar bleek toch stuk. Remlichtendeden het niet altijd of met vertraging. Schakelaar vervangen en probleem niet meer gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.