Ford Mondeo: brandstof lekkage mondeo td 97

Bouwjaar: 1997

Er zit links een potje met een luchtslangetje eraan.Daar zweet wat brandstof door. Ik weet het niet zeker maar ik denk dat het de egr klep is. het zit op een pijp vlak bij de intercooler inlaat.Is dit erg of moet ik er naar laten kijken. De auto rookt ook wel wat bij gas geven. Misschien heeft iemand een tip.

grtz Aldert Kok

humangus

Geplaatst door humangus (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

peter8765 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zo het zijn dat er langs daar mischien valse lucht inkomt!! toch eens nakijken!

bob1976 (0), 18 jaar geleden

Hallo Aldert,

weet je zeker dat dit brandstof is? als het namelijk het ding is wat ik denk dat het is, dan is het de drukdoos die de egr-klep bediend (zoals je zelf al zegt...) (...die zit trouwens ná de intercooler). Wat ook zou kunnen is dat daar wat olie uitkomt. De carterventilatie komt (standaard) namelijk voor de turbo in het luchtinlaat-traject uit, en in die lucht kan wat olie zitten. Bij mij kwam er namelijk ook wat olie uit dat egr ding (ik heb het nog niet laten maken, want mijn egr-klep heb ik toch afgesloten, en volgens mij lekt er niet veel turbodruk weg via dat ding...). Volgens mij kan er op die plek zowiezo geen valse lucht ínkomen omdat er daar een door de turbo opgewekte overdruk aanwezig is.....

gr, Bob.

humangus (0), 18 jaar geleden

hallo bob
bij nadere inspectie blijkt het inderdaad om olie te gaan. het is niet veel maar toch zweet hij daar wel wat.

groetjes aldert

bob1976 (0), 18 jaar geleden

Hallo Aldert,
dat hij rookt bij het gas geven dat kan dan denk ik komen door:
a: de olie die verbrand of,
b: onverbrande brandstof.
mogelijkheid b kan komen doordat er al een heletijd vieze lucht door de intercooler gaat en deze dus een beetje verstopt begint te raken waardoor er niet genoeg lucht in de motor komt om te verbranden, je zou ff de intercooler kunnen loshalen en kijken of dit inderdaad het geval is. Hij zit vast met 4 boutjes (2 links en 2 rechts) dan moet je nog ff zo'n jubile-clip (heet dat geloof ik) waarmee die rubberenbuis (naar het inlaat spruitstuk) vast zit los schroeven, (de ic zit dan nog alleen aan de rechterkant in de uitlaat van de turbo geklemd), nu kan je de ic rechtstandig! omhoog trekken en is 'ie los! Waarschijnlijk komt d'r een hoop zwarte drab uit als je hem uitspoeld ;-)

gr, Bob.

humangus (0), 18 jaar geleden

Hallo Bob
Ik heb de ic losgehaald en schoongemaakt maar er kwam eigenlijk niet veel rommel uit, daarna was na het starten de zwarte rook ongeveer hetzelfde als daar voor. Ik overweeg om hem eens bij de fordgarage te laten uitlezen op de pc.
groetjes aldert

bob1976 (0), 18 jaar geleden

hmmm, jammer zeg dat dat het probleem niet heeft opgelost! tja, ik zou nu ook niet zo 1,2,3, weten wat je er nog meer aan zou kunnen doen (maarja ik ben natuurlijk ook geen monteur) ff naar de garage gaan lijkt mij dan ook een prima keus! ;-) Ohja, je kan ook even kijken of je luchtfilter misschien aan vervanging toe is, want als je luchtfilter verstopt begint te raken krijgt de motor natuurlijk ook wat minder lucht....

trouwens, mij auto rookt ook behoorlijk bij het starten (1 seconde ofzo ff een flinke wolk), maar na het starten rookt hij niet meer (behalve bij snel veel gas geven, dan rookt hij wel behoorlijk, maar das logisch want ik heb de brandstof toevoer wat opgeschroefd.....)

gr, Bob.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.