Ford Mondeo: TDDI 115pk motor houdt in cq stottert met airco

Bouwjaar: 2002

Hallo,

Wij hebben sinds kort een ford mondeo station TDDI 115pk gekocht en het valt op dat met name in de derde versnelling de motor inhoud ofwel een beetje schokt. Nu is dit met name in lagere touren (rond de 2000 toeren) en een kort moment als je wat harder optrekt. Nu ben ik hiervoor terug gegaan naar de garage en daar gaven ze aan dat alle mondeo's dit hebben als de airco aanstaat. Het klopt dat dit gedrag veel minder wordt als de airco uitstaat. Maar ik ben zeer benieuwd of dit inderdaad normaal is en wil graag weten of er meer mesnen last van hebben of juist niet. Mijn vorige Peugeot 307SW had hier helemaal geen last van.

Philip8944

Geplaatst door Philip8944 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Dit is normaal.
De airco pakt nu eenmaal vermogen en dat is te merken.
Dat is bij de ene auto wat minder dan bij de ander.

lekensmark (0), 18 jaar geleden

Is inderdaat normaal, mijn wagen (Mondeo van 98 diesel) heeft dat ook.
Is de rede ook dat ik de airco nooit gebruikt als ik de caravan trekt, dan gaat hij soms echt bokken!
Heb al navraag gedaan bij de garage, is bekend maar kunnen ze niets aandoen.
De huidige versie van de Mondeo zou hier geen last meer van hebben.

bob1976 (0), 18 jaar geleden

Hallo Philip,

dat schokken dat komt doordat bij Ford de pomp van de airco doormiddel van een soort koppelingsplaat aan (en uit) wordt gezet. Dus als de aircopomp moet gaan pompen dan wordt er een koppelingsplaat tegen een wiel gedrukt (dat wiel wordt bij mijn mondeo via een multiriem door de krukas aan gedreven) doordat de aircopomp dan ineens met de snelheid van de krukas moet gaan rond draaien voel je dit als een schok tijdens het rijden....

p.s. Mijn vorige auto (een seat) had kennelijk een andere manier om de aircopomp aan en uit te zetten, want daarmee had ik geen last van schokken met de airco aan)

gr, Bob.

Fredo (0), 18 jaar geleden

Is inderdaad normaal, de airco neemt (dacht ik) een 8-tal pk's weg. Huidige wagens hebben inderdaad voor aangenamer rijden als de airco opstaat.

Philip8944 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, helaas niet wat ik gehoopt had, ik ga denk ik toch een andere auto zoeken aangezien ik van mening ben dat dit gewoon niet mag bij zo'n nieuwe auto. Met dit weer zet ik zeker de airco aan !

groeten, philip

Fredo (0), 18 jaar geleden

Als je er het geld voor hebt wens ik je veel succes met je nieuwe wagen.

pieter9038 (0) PRO, 18 jaar geleden

philip, wat je even moet doen is de motor starten en de airco inschakelen,als deze is ingeschakeld moet de koelvin rustig gaan draaien, als hij dat niet doet maar af en toe op volle snelheid gaan draaien is de weerstand l-onder in de plaat van de radiateur doorgebrand.

Philip8944 (0), 17 jaar geleden

De oplossing was heel simpel, bij de ford garage waar ze me notabene ook vertelde dat het normaal was, hebben ze een software update gedaan en het probleem was opgelost. Hiernaast nog de weerstand vervangen zodat de aanjager niet continue aansloeg bij stilstaan als de airco aan stond. Nu rijd hij perfect. Had ik dat maar eerder geweten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.