Ford Mondeo: Wil niet starten, startmotor draait niet.

Bouwjaar: 2000

Bij een ford mondeo 1.8 zetec uit 2000 met 36000km op de teller heb ik het volgende probleem.
Regelmatig wil hij niet starten, alle lampjes die moeten branden branden en bij sleutel omdraaien hoor ik wel een licht klik maar startmotor draait niet. Als ik het even later weer probeer lukt het soms wel en soms ook niet, maar b.v. wel weer een dag later.
Auto heeft pats.

Acajou

Geplaatst door Acajou (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

buzzin (0), 18 jaar geleden

Dimt de verlichting in de auto wel als ie niet wil starten? Dan trekt de startmotor namelijk wel spanning en zit ie dus vast om een of andere reden.
Ik zou even controleren of het de accu is, vervang hem tijdelijk door een andere als het mogelijk is. (Als je na verloop van tijd met andere accu hetzelfde probleem krijgt, kijk de dynamo na, misschien word de accu niet opgeladen)
Nog een andere optie is de bedrading, al hoop ik het niet voor je, das altijd een rot klus. Loop even na of de plus draad niet beschadigt is en dus niet altijd een goede connectie heeft.

Acajou (0), 18 jaar geleden

Dag Bas,

Het gaat om een auto waar nog 6 maanden garantie op zit dus hoef de klus niet zelf te doen, ik probeer alleen mee te denken met de garage. Accu had ik ook al ergens anders gelezen, eventueel een te zwakke accu stond daar.

buzzin (0), 18 jaar geleden

ok, in dat geval.
De accu, de startmotor of de dynamo (alternator).
Als ze bij de garage zeggen dat de accu niet goed was, even door vragen wat het probleem was, bij te lage spanning meteen vragen of ze de dynamo hebben gecontroleerd.

dirk2276 (0) PRO, 18 jaar geleden

wat doet het rode kleine lampje dat bij de tijd klok zit als di snel knippert dan herkent de computer de sleutel niet je moet de sleutel langzaam om draien als je hem start

Acajou (0), 18 jaar geleden

Vandaag wilde de auto weer niet staren, heb meteen van alles opgeschreven en wat blijkt.
Als ik wil starten gaat het alarm/startonderbreker lampje snel kinipperen, dat is volgens mij niet goed hij hoort helemaal aan te gaan als je de auto wilt starten en niet meer knipperen.
Na een klap op het dashboard nogmaals geprobeerd en wat blijkt bij het staren van de motor het lampje gaat nu idd helemaal aan (niet meer knipperen dus) en de motor slaat aan.
Het lijkt dus overduidelijk aan de startonderbreker te liggen.
Iemand tips waar men op moet letten om deze stroing te verhelpen ?

De2043 (0), 18 jaar geleden

Dit verhaal komt mij enigzins bekend voor. Kijk eens of er misschien corrosie etc op een zekering zit, je krijgt dan de situatie van een soms slechte verbinding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.