Ford Mondeo: Mondeo 1.8 TCDI Wagon, navigatie systeem praat niet meer goe

Bouwjaar: 2000

Mijn Mondeo is een Business Edition met een af fabriek ingebouwd navigatie systeem (Blaupunkt RNS-2).
Het navigatie systeem geeft nog wel de goede richting aan op het display. Echter de ondersteunende spraak (bijv. "rotonde bij de tweede uitrit verlaten"), is sinds 2 weken helemaal de kluts kwijt. Wanneer er iets gezegd moet worden, wordt alle tekstregels achter elkaar afgespeeld. Ik heb al geprobeerd de zaak te resetten door de CD opnieuw te laden maar dat heeft geen effect gehad. Wie weet hoe ik dit kan oplossen.

teun11297

Geplaatst door teun11297 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

peter8765 (0) PRO, 18 jaar geleden

Normaal gaan deze in juli op verlof!! in aug. zo je ze terug moeten horen!!

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 18 jaar geleden

mogelijk een beschdiging op de cd..
laat het systeem anders eens nakijken
bij EBK bijvoorbeeld

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 18 jaar geleden

n.b. EBK is eeb ford geatoriseerde audio hersteller

teun11297 (0), 18 jaar geleden

Ik heb inmiddels nog iets ontdekt. In navigatie mode reutelt het geluid ook een beetje. Ik kan de frekwentie en de luidheid hiervan veranderen door de ventilator snelheid van de interieur luchtverversing in een andere stand te zetten, dus bij 1 zachtjes en bij stand 4 heel luid. Wanneer ik met de andere schakelaar de ventilatie helemaal uit zet, gaat het probleem echter niet over. Misschien helpt dit voor een betere diagnose. Heeft de interieurventilator koolborstels die versleten kunnen zijn? Zo ja, kun je die zelf vervangen?

teun11297 (0), 18 jaar geleden

Inmiddels heb ik gehoord dat alle intelligentie van het navigatie systeem in het kastje waarin ook de CD zit (onder de passagiers voorstoel). De radio unit zorgt alleen voor weergeven van het kaartje en eventueel de spraak ondersteuning. Door de voorstoel te verwijderen heb ik het losgemaakt en kabels losgemaakt. Hoopte dat daarmee de navigatie unit gereset zou worden en het probleem over zou zijn. Echter het hielp niet. Ook een andere CD lost het niet op. Ik ben bang dat de electronica van het navigatie systeem defect is en het dus een dure grap zal worden. Goede ideeen zijn nog steeds welkom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.