Ford Ford Focus: Controlelampje remvloeistof/handrem brandt bij scherpe bocht

Bouwjaar: 2002

Sinds 2 dagen zie ik dat als ik met een redelijke snelheid een scherpe bocht neem, het controlelampje van de handrem/remvloeistof ((!)) even brandt en dan weer al flikkerend uitgaat. Voor de rest brandt het lampje niet tijdens het rijden.

Wat zou dit kunnen zijn? Zou het kunnen dat de handrem te los afgesteld staat bijvoorbeeld? De remvloeistof zit gewoon tussen min en max in.

hars73

Geplaatst door hars73 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

waarschijnlijk is het toch je remvloeistof.

als je namelijk door een scherpe bocht gaat wort alle olie naar 1 kant gedrukt waardoor hij dus denkt dat hij te wijnig heeft.

oplossing: eerst even nakijken of je remblokken voor en of achter niet versleten zijn en of aan vervanging toe?
het systeem controleren of er geen lekages zijn.

is dit allemaal goed gewoon even wat rem olie bij vullen en je bet er weer van af.

let wel op je heb twee sorten rem olie dot 3 en dot 4 moet je even in je instruktie boekje kijken welke er precies in moet.

gr tijne

je5222 (0), 18 jaar geleden

alles is waar wat martijn zegt en als je remblokken niet versleten zijn kan het zijn dat je pompje aan je koppelingspedall lek is. je moet is zien of je mat niet vettig is. als deze niet vettig is zal het wel gewoon de remblokken ofzo zijn die versleten zijn.

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 18 jaar geleden

nog meer mogelijkheden voor de focus:
koppelingsleidingg thv versn bak lek.
remleidingen lekken op wartel verbinding r boven voorste subframe.
effe speuren dus....

hars73 (0), 18 jaar geleden

Uiteindelijk bleken de remblokken niet versleten, was bij de koppeling geen nattigheid te vinden (bij de Ford Dealer geweest) en heeft alles nagekeken. Waarschijnlijk heeft de remvloeistof altijd op het randje minumum gezeten. De dealer heeft de remvloeistof volledig vervangen en ik rij nu al 2 weken zonder problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.