Ford Focus: Controlelampje remvloeistof/handrem brandt bij scherpe bocht

Bouwjaar: 2002

Sinds 2 dagen zie ik dat als ik met een redelijke snelheid een scherpe bocht neem, het controlelampje van de handrem/remvloeistof ((!)) even brandt en dan weer al flikkerend uitgaat. Voor de rest brandt het lampje niet tijdens het rijden.

Wat zou dit kunnen zijn? Zou het kunnen dat de handrem te los afgesteld staat bijvoorbeeld? De remvloeistof zit gewoon tussen min en max in

hars73

Geplaatst door hars73 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

buzzin (0), 18 jaar geleden

mijn mazda 121 (ford fiesta) had een vergelijkbaar probleem.
De sensor bovenop het reservoir was twijvelachtig zeg maar, nu gewoon iets meer vloeistof als maximum streepje er in gedaan en lampje blijft uit...

hars73 (0), 18 jaar geleden

@WCP178: Ik heb te weinig kennis om te kunnen bepalen of de remblokken nog dik genoeg zijn. Maar ik heb nog garantie op de auto (bij de dealer gekocht), vandaar dat ik eigenlijk wel wil weten wat het zou kunnen zijn (want remblokken bijv. vallen vast niet onder de Bovag garantie)

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

controle lampje voor de remvloeistof (ROOD) is niet degene die aangeeft dat de remblokjes versleten zijn die is geel namelijk.

Laat de remblokjes kontroleren.

Zijn deze nog goed, vul its remolie bij.

Willem

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb nog nooit een ford gehad waarvan de remblok dikte controle lampje Rood was.

Maargoed: Wat voorkomt is dat het peilsensortje in de remtank stuk gaat.

Willem

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 18 jaar geleden

effe systeem op lekkage laten controleren
trouwens kosten of niet ,nooit spotten met veiligheid/remmen

hars73 (0), 18 jaar geleden

Ik ben bij mijn dealer geweest. Deze heeft de remblokken gecontroleerd en verder nog gekeken of hij ergens lekkage kon zien, maar alles was droog (ook bij de koppeling). Daarna heeft hij de remvloeistof volledig vervangen, dus ik hou het vanaf nu goed in de gaten. Remmen zijn inderdaad te belangrijk ivm de veiligheid, maar aangezien ik nog garantie had, hoefde ik niks te betalen.

hars73 (0), 18 jaar geleden

Nou.. na drie weken begon het lampje weer te knipperen, dus ik ben weer bij de dealer geweest. En wat bleek, het koppelingspedaal was nat en er lekte remvloeistof uit de koppelingscilinder. Deze is dus nu vervangen en ik ga er maar vanuit dat het nu is opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.