Ford Focus: Dagteller uitlezen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16 V

Mijn zoon heeft een Ford Focus 1.8 16V wagon van 2001 gekocht. Bij de proefrit sloeg de motor af bij stoplichten en de kilometerteller gaf slechts streepjes en de snelheidsmeter bleef op nul staan. Via dit forum vond ik dat de sensor van de snelheidsmeter mogelijk kapot kon zijn. Dit is door de handelaar verholpen. Bij aflevering werkte alles naar behoren.
Echter bij het uitlezen van de dagteller worden nog steeds codes gegeven die duiden op een onbruikbaar kilometer en snelheidsmeter signaal (DTC123 en DTC041).
Nu heb ik twee vragen betreffende dagteller:

* Hadden na reparatie/vervanging van de snelheidsmeter sensor deze codes niet weg moeten zijn?

* Na het indrukken van de dagteller resetknop EN het inschakelen van het contact, is even later de motor gestart (zonder het contact eerst uit te zetten). Tijdens het rijden, en het herhaald indrukken van de reset knop, verschenen er een hoeveelheid 'codes' op de dagteller, die mij helemaal niets zeggen. Teveel om te melden. Sommige leken op een temp. aanduiding bijv. 123F (een door mij verzonnen getal !) en nog anderen.
Waar vind ik de betekenis van al deze codes? Betekent dit dat het geheugen NOOIT is gereset? En hoe moet dit gedaan worden?

Groet Ed Keuris

ekeuris

Geplaatst door ekeuris (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

b de jager (0), 14 jaar geleden

als je de code's weg wilt hebben zul je het via een tester ( advies ford ids tester ) restten, mits dit geen aanwezige storingen zijn,,
de storings code's zullen zichzelf ook naar +/- 60 rij cyclus wissen ( als deze niet constant aanwezig zijn )

kombikart (0), 14 jaar geleden

Probeer eerst eens simpel de accu een paar minuten los te gooien. Reset de handel zich en wie weet is het weg.

Let wel op dat je de code van de radio hebt anders krijg je die niet meer aan de praat.
Heb je die niet meer is het geen ramp. Als je het serienr hebt weet ik die ook wel als het moet.

Gr Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.