Ford Fiesta: euro 98 (super plus)

Bouwjaar: 1994

Ik heb een vraag over het tanken van euro 98. Ik heb een fiesta uit 1994 en tank op dit moment altijd euro 95. Maar nu heb ik van horen zeggen dat als ik euro 98 tank, ik zuiniger zou kunnen rijden, en meer vermogen uit mijn auto zou kunnen halen. Klopt dit?? Vooral dit 2de spreekt mij wel aan,omdat het een 1.1 is! Maar nu is mijn vraag, omdat er in het instructie-boekje alleen word gezegd dat je euro 95 moet tanken. Of je zomaar 98 erin kan doen. Ik wil namelijk niet mijn motor in de soep draaien. En zoja.. kan mijn motor daar in verloop van tijd geen schade van krijgen?? Of de katalysator?? Even de gegevens over de auto:
ford fiesta uit januari 1994, 1.1i

Ik hoop dat iemand mij hier even een duidelijke uitleg over kan geven.
Alvast bedankt!!

Jaap.

Jaap4731

Geplaatst door Jaap4731 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

je kunt rustig 98 tanken dit is voor de motor niet schadelijk het verbruik is iets lager omdat het soortelijk gewicht van 98 iets hoger is en katalysators van fords gaan toch stuk en dat beslist niet aan de benzine

goldtop (0), 19 jaar geleden

Weegt de hogere prijs van 98 wel op tegen de besparing met 95?

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

nee,en meer vermogen zal je ook niet merken.
98 en 95 heeft niets met de ontbranding te maken,maar met de klopvastheid.
verder niets.
In de racerij rijden ze inderdaad met hogere octaangetallen,maar alleen maar omdat de compressieverhoudingen daar hoger zijn.
Dus om pingelen tegen te gaan.

dus gewoon lekker goedkopere 95 tanken.

Niels

Fredo (0), 19 jaar geleden

Van een 1.1 ga je zeker geen straalmotor maken door er euro 98 in te doen. Vrienden van me hebben me ook al gezegd dat het iets beter rijdt, maar het is echt nauwelijks merkbaar. Kijk, je kan het eens testen he, je doet er je motor zeker niet met kapot, maar het kost je wel wat meer...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.