Ford Transit: ford transit safety mode

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4 di

hallo, ik zal me eerst even voorstellen ik woon en werk hier in zuid-frankrijk waar ik in de zomer een restaurant heb en in de winter een klein transportbedrijf. ik heb een ford transit van maart 2002 waar het lampje van de gloeispiraal blijft knipperen als ik de motor start en hij zet zich dan in een soort safety mode waarin je niet harde kan dan 90 km per uur. hij heeft dit probleem alleen s'ochtends als het koud is als ik er 10 min mee gereden heeft is het probleem de hele dag weg,en rijd hij weer als van ouds.

mijn monteur /garagehouder zegt dat het de injectie pomp is, ik vind dit nogal vreemd omdat zodat de motor warm is hij het probleem de hele dag niet meer heeft, ik rij er dagelijks zo een 300 km berg op berg af, start en stoppen,(ik lever er bloemen mee uit hier in zuid-frankrijk)

Hij geeft zodra ik het contact om draai al deze fout melding via de knipperende gloeispiraal, de motor is dan nog niet gestart.

de auto heeft 225000 km gelopen

ik hoop dat iemand mij kan helpen aangezien ik natuurlijk niet zo veel zin heb om de injectie pomp te vervangen.

Mocht het dan toch zo zijn is dan een 2e handse pomp een van de sloop een optie of wordt dat sterk afgeraden


groetjes uit een redelijk zoniig zuid-frankrijk

stamtrans

Geplaatst door stamtrans (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

heeft de garage de auto ook uitgelezen Jaap?? En heb je evt storongscodes? Dat is wat makkelijker zoeken voor ons.

stamtrans (0), 11 jaar geleden

hallo nee sorry het is niet een officiele ford garage

Postie (0) PRO, 11 jaar geleden

Volg de brandstofleiding eens en kijkbij de rembekrachtiger onder de motorkap, is de leiding niet toevallig doorgesleten hier??

stamtrans (0), 11 jaar geleden

ga ik morgen gelijk ff doen als we tijd hebben hou je op de hoogte

stamtrans (0), 11 jaar geleden

hallo had vandaag even wat tijd en heb de brandstof leiding gecontroleerd en dat zag er allemaal goed uit geen lekkages of iets door gesleten heeft iemand nog een idee wat het kan zijn de fout melding komt gelijk zodra ik het contact aan zet dus nog voor het starten. Na 10 min rijden als ik dan de motor stil zet en weer start is de foutmelding weg en blijft dan ook de hele dag weg.

groetjes jaap stam uit een miezerig zuid-frankrijk

Jeroenford (0) PRO, 11 jaar geleden

uitlezen, dan weet je meer...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.