Ford Fiesta: Gloeibougies werken niet meer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1400 tdci

Bij koude motor zelfs bij vries temperaturen gaan mijn gloeikaars lampje niet aan. Het volgende wat ik opmerk is dat ik al temperatuur meet op koude motor dat je op de temperatuur aanduiding op de tacho ziet. Vandaag de temperatuur voeler vervangen ( temp. sensor achter de termostaat die in het koelvloeistof zit) dit was zonder resultaat. Gloeikaarsen uit gemeten maar waren allemaal nog goed.
De temperatuur van de motor die je binnen kunt uitlezen waar wordt die eigelijk gemeten want ik zie geen andere temperatuur voeler.

bart007

Geplaatst door bart007 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

koert_ahja (0), 12 jaar geleden

ik begrijp je uitleg niet 100%. Ik begrijp dat je lampje niet aan gaat, maar dat betekent niet dat de gloeibougies niet werken. Start hij dan ook effectief slecht? Want een diesel, waarvan de voorverwarming defect is, die start helemaal niet bij vriesweer (en zeker geen ford fiësta - ik kan het weten).

bart007 (0), 12 jaar geleden

Start wel maar heeft meer moeite als vroeger. mijn probleem is dat ik al temperatuur heb terwijl mijn motor ijs koud is en dat heeft waarschijnlijk ook temaken waarom die niet meer gloeid.

koert_ahja (0), 12 jaar geleden

Let op, gloeibougies kan je enkel indicatief uitmeten met een ohm-meter. De enige goeie test, is testen door ze onder spanning te zetten en zien of ze gloeien. Dit heb ik al meermaals werkelijk ondervonden.
Maar los daarvan begrijp ik nu je probleem.
Toch is 't raar dat de auto relatief normaal blijkt te starten bij vriesweer, dus ik heb toch mijn twijfels of de voorverwarming echt kapot is.
Heb je al eens effectief gemeten, met een volt-meter, of je gloeibougies spanning krijgen tijdens het voorverwarmen (ondanks dat 't lampje niet brandt)?

bart007 (0), 12 jaar geleden

de gloeiers zijn ok ik heb ze vandaag onder spanning getest. Maar gloeien doen deze niet bij koud start. De computer denkt dat de motor warm is tewijl deze koud is. Start ook veel moeilijker en geeft een rook pluim.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Als de motor computer "denkt" dat het warm is, heb je het over een defecte koelvloeistof temperatuur sensor.
Een hard defect zal een foutcode opleveren, een afwijking in de temperatuur kun je het beste koud controlren d.m.v. uitlezen.

bart007 (0), 12 jaar geleden

koelvloeistof temperatuur sensor heb ik vervangen zonder resultaat. Maar ik dacht dat er nog ergens ene stond maar is blijkbaar niet. Zal de wagen eens laten uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.