Ford Mondeo: inhouden MOndeo 1.8 Tdi

Bouwjaar: 2000

Sinds enige tijd vertoond mij Mondeo de volgende kuren. Als de motor warm is houdt hij bij acceleren even in, net alsof hij even geen brandstof krijgt. Ook bij een snelheid van boven de 120 Kmh merk je dat hij continue stotterd/zaagt. Trekt verder wel goed, loopt stationair ook prima, start goed en vertoond deze problemen ook niet als motor nog niet op z'n bedrijfstemperatuur is.
Brandstoffilter is vernieuwd, klepspeling gecontroleerd en verstuiver reinigigingsmiddels is ook toegevoegd, er is geen verbetering merkbaar. Heeft iemand wellicht een idee wat hiervan de oorzaak kan zijn.

marcel7032

Geplaatst door marcel7032 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo marcel, Zijn er ook foutcodes aanw. zo niet op de br. stofpomp zit een inspuitmomentregelklep deze moet zachtjes "tikkeren" als je de auto op contact zet. Doet hij dit niet dan kun je hem wel vervangen.
Succes René

marcel7032 (0), 19 jaar geleden

Beste Rene,

Hier had ik al naar gekeken, tikkend geluid is aanwezig zodra wagen op kontakt gezet wordt.
Gr. Marcel

garageburgwal (0) PRO, 19 jaar geleden

LMM dan?

marcel7032 (0), 19 jaar geleden

Rene, sorry maar waar staat LMM voor en hoe is deze te controleren.

fordis (0) PRO, 19 jaar geleden

heb het vroeger bij mijn mondeo ook eens gehad die sterk op dit leek en toen kwam de egr klep soms eens vast te zitten,dit was te zien aan enorme rookontwikkeling

marcel7032 (0), 19 jaar geleden

beste Alec,

Waar zit deze klep, en is hoe is deze te controleren

garageburgwal (0) PRO, 19 jaar geleden

LMM staat voor luchtmassameter deze is met testapparatuur te controleren

fordis (0) PRO, 19 jaar geleden

Klep zit onder de intercooler links, vlugge controle door vacuum darmpje af te nemen en luisteren als de klep anngetrokken wordt. (deze klep dient om uitlaatgassen terug naar de motor te leiden omwille van emissienormen)het kan ook gebeuren dat de klep blijft open staan wat aanleiding heeft tot minder vermogen en veel rook ontwikkeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.