Ford Mondeo: Mondeo 1.8TD 1997 (koud) start slecht

Bouwjaar: 1998

Hallo,

Ik heb een Mondeo Wagon VAN 1.8TD uit eind 1997. Ik merkte al een tijdje dat hij bij doortrekken een beetje inhield, zo vanaf een 3.500 toeren liep het niet meer vloeiend. Nu wilde hij ineens niet meer starten!. De enige manier om hem aan de praat te krijgen was tijdens het rondgaan van de startmotor langszaam mijn gaspedaal in te drukken, dan liep hij wel. De Ford Dealer vermoedde de sensor? op de pomp, die is met een computer nagekeken en die was het niet, het bleek de acceleratie pomp te zijn (die met dat filter eronder). Inderdaad de auto starte subbliem en rijd weer prima, maar doortrekken leverd nog steeds een inhoudende motor op, welliswaar VEEEEEL minder, maar het is er nog steeds. Bovendien start de auto nog steeds niet, alleen als ik er gas bij geef doet ie 't.

Iemand enig idee?

Bedankt!!,

Michel.

vlater

Geplaatst door vlater (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

De slang aansluitingen van &naar de opvoerpomp (die met dat filter eronder willen nog wel is slecht zijn (lucht aanzuigen)

Het proberen waard is:
* Vervangen van de slangetjes aan de opvoerpomp.
* aanvoerslang naar brandstofpomp.

Wat ook kan is dat het brandstoffilter lucht aanzuigt,
Dan is vervangen de enige optie.

Gr. Willem

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Brandstofpomp sensor, kun je checken door te luisteren.Hoor je hem bij het op kontakt zetten ratelen, dan is hij wel goed.Hoor je niets, kun je ervan uitgaan dat hij toch stuk is.Verder zit er een verstuiver met een sensor op die ook problemen geven, maar dan voornamelijk slecht stationair draaien en roken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.