Ford Focus C-Max: katalysator te lassen of niet????

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 tdci

Ik heb van mijn garage te horen gekregen dat mijn katalysatorsteun gebroken is en daarbij ook mijn katalysator zelf gebroken is.Hij stelde zelf voor van hem eronderuit te halen en te lassen.een nieuwe zou volgens hem 1400 euro!kosten.Nu is mijn vraag is die kat te lassen of niet?gewoon met half-automaat?En als ik voor een nieuwe zou gaan heb ik ook bij verschillende bedrijven een offerte aangevraagd en kom ik uit op +-275 euro!Is mijn garage me in de zeik aan het nemen of is het namaak wat ze aanbieden en zoja maakt het een verschil?
alvast bedankt

timoke

Geplaatst door timoke (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de auto een roetfilter af fabriek heeft dan is dat bij de 1.6 diesel 1 geheel met de kat (oxidatie-kat) en die zijn duur. Echter moet bij die modellen het roetfilter (en dus ook de kat) iedere 120.000km vervangen worden.
De steun waarmee hij tegen het blok zit (aan de onderzijde waar hij waarschijnlijk ook gebroken is) is ook veranderd en heeft een andere plek gekregen, de ford dealer zou dat dan ook op de nieuwe wijze moeten monteren.

De katalysator lassen kan natuurlijk altijd, scheelt veel in de kosten.

Suc6

timoke (0), 14 jaar geleden

het is er een zonder roetfilter.en idd er wordt een ander type steun gemonteerd.dus dat lassen zou lukken?en is de kostprijs zonder roetfilter nog altijd van de orde 1400euro?
grtz timo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.