Ford Mondeo: koeling motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDdi D6BA

Mijn motor komt niet op bedrijfstemperatuur. Na talloze forums te hebben gelezen met hetzelfde probleem heb ik momenteel nog geen enkel gevonden dat voor mij een oplossing heeft kunnen bieden.

Ik heb inmiddels de thermostaat en de temperatuursensor (weergave op het dashboard) vervangen.

Ik merk wel dat wanneer ik mijn motor start de ventilator op een paar seconden na meteen begint te draaien. Ook al blijft de motor in relantie draaien.
Is dit normaal bij deze motor en word die ventilator aangestuurd door een andere sensor/thermostaat dat ik kan nazien of controleren?

alle hulp is welkom ;)))
grtz

Mondeo'01

Geplaatst door Mondeo'01 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 10 jaar geleden

Airco staat aan ?
Anders uit laten lezen .
Met een goed werkende thermostaat , moet hij gewoon op temperatuur komen , waarom denk je trouwens dat hij niet op temperatuur komt ?
Al eens daadwerkelijk gemeten ?

GoofyCats (0), 10 jaar geleden

Ooit ook een keer gehad, deze vraag ook hier gesteld.
Was bij mij toen de oliethermostaat de oorzaak. Ik meen dat deze toen iets van €20 koste. Weet het niet zeker meer. Succes ermee.


Even gezocht voor je. Zie http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...
Prijs was toen aangegeven voor €25.

Mondeo'01 (0), 10 jaar geleden

bedankt Bert!! Ik zal maandag meteen langs de dealer rijden en de oliethermostaat bestellen.
Ferrie, volgens mij komt hij niet op bedrijfstemperatuur omdat de temperatuurweergave op m'n dashboard op 1/4 blijft hangen. En soms zelfs minder ;)))


Nu even voor alle duidelijkheid, is het dan normaal bij dit type motor dat mijn koelfans meteen beginnen te draaien en pas ophouden als ik mijn motor stil leg ?

kaleido 1 (1630) PRO, 10 jaar geleden

Nee , kan veroorzaakt worden door een storing in airco systeem bv.
Zoals eerder gevraagd , staat de airco aan ?

Mondeo'01 (0), 10 jaar geleden

Ik heb elke stand van de verwarming/airco geprobeerd en even laten draaien. Ook de hele boel uitgezet en dan pas gestart. Geeft geen verschil. Na een kleine 5 seconden draaien schieten de fans aan. Ik heb de wagen iets meer als een week geleden laten uitlezen ivm ABS probleem. Lampje bleef branden. Maar dat was snel opgelost na een nieuwe abs sensor te steken op men achterwiel.

Weet je misschien welk deel van de motor het commando geeft om de fans aan te sturen?

kaleido 1 (1630) PRO, 10 jaar geleden

Het kan uit de hogedrukpresstostaat van de airco komen , een temperatuursensor die niet het juiste signaal verstuurd , de electronika van de fan zelf zijn een paar opties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.