Ford Transit Connect: Koppeling druk valt weg

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Deze auto kwam eergisteren binnen, geen koppelingsdruk meer. Hoofdcilinder was kletsnat van de remolie en dus die vervangen. Ontluchten ging slecht en door wat luchtdruk op de aanvoerleiding te zetten lukte dat uiteindelijk. Na een proefrit zat er nog (of weer) wat lucht in het koppelingscircuit en hebben we dit nogmaals gedaan. Toen bleef het goed. Maar nu , 2 dagen later staat ie er weer met dezelfde klacht.

Iemand ervaring met zo'n probleem? Komt dit overeen met een lekke hulpcilinder en zoja, moet de versnellingsbak er dan onderuit of is die los te vervangen?

Geert

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

G.Schippers (0) PRO, 13 jaar geleden

Met de hoofdcilinder bedoel je de plunjer onder het koppelingspedaal?

Robbie Jensema (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja klopt, die is vervangen.

Robbie Jensema (0) PRO, 13 jaar geleden

Probleem gevonden. Plastic bedieningshendel ligt op de vloer. raadsel hoe dat kan, maar blijkbaar met monteren iets niet goed gegaan en daarom nu afgebroken. Moet nieuwe hoofdcilinder op.

Thx voor je info!

Edwin2581 (0) PRO, 13 jaar geleden

halo geert,rob,

bij de dealer zit er eem modificatie op de cilinder. dit is een heel simpel rubber dopje, maar als je die niet monteert staat je klant over 1.5 maand weer terug. ik heb het ook meegemaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.