Ford Focus: Koppeling Focus 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Lieden, ik merk dat mijn koppeling wat minder wordt. Hij slipt niet tijdens het rijden, maar als ik tijdens het rijden vol gas geef en de koppeling los laat, blijft hij even doorslippen.
Ik heb me wel eens laten vertellen dat bij het vervangen van de koppeling vaak het vliegwiel vervangen wordt.
Klopt dit? Waarom wordt dit gedaan? Kan het vliegwiel ook gevlakt/afgedraaid worden?
Ben benieuwd. De auto heeft slechts 93000km gelopen. Meestal gaat een koppeling tegenwoordig toch langer mee?

Remco

vossenjager

Geplaatst door vossenjager (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 9 jaar geleden

Hoe lang een koppeling mee gaat is afhankelijk van vele factoren.Tegenwoordig worden tweemassa vliegwielen ingebouwd(demping die vroeger op de koppelingsplaten zelf was) en die willen wel eens stuk gaan.Daardoor worden ze mee vervangen met de koppelingsplaten.Trillingen bij opkomen van de koppeling of schokken tijdens langzaam rijden zijn vaak het teken van een slechte, dan wel kapotte demping in koppelingsplaat of tweemassa vliegwiel.Dus afdraaien heeft geen zin.

vossenjager (0), 9 jaar geleden

Oke, dank je wel. Trillen of schokken doet hij niet. Hij slipt alleen wat door. Ik twijfelde om het zelf te doen, maar heb er eigenlijk niet zo veel trek in. Dus maar laten doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.