Ford Fiesta: Koppeling vernieuwen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Fiesta uit 94 met 1.3i motor, van eerste eigenaar, 83000km op de teller, teller is natuurlijk omgeloppen. auto rijdt wel maar de koppeling is bijna op. nou het volgende als ik binnenkort de koppelingset ga vervangen:
moet ik de oliekering aan de as tussen de motor en de bak ook vervangen? want die keering heeft even veel geloppen? verder zal ik de keeringen om de aandrijfassen (bak zijde) ook vervangen? als je toch alles los hebt of is het zonde van het geld want ze lekken niet.

Waar moet ik verder opletten?

Wat de keeringen betreft: is de imitatie (niet origineel Ford) ook goed, want bij een keering schilt het niet veel in de prijs maar bij de koppelingset schilt het bijna een derde van de prijs.

en nog dit: de wijzer van de kilometer teller schomelt (tussen 0 en 60 km) en daarna minder, is dit een indicatie ergens van? er is niet geromeld met de kilometerteller en er zit geen scherpe bocht in de km-kabel.

Graag raad en bedankt

haval

Geplaatst door haval (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

svaleras (100), 15 jaar geleden

Ligt eraan of je het zelf vervangt of het laat doen. maar buiten dat om...ik vervang pas iets aan mn auto als het ook daadwerkelijk kapot is, of bijna kapot is. Waarom zou je de aandrijfas vervangen als deze nog goed is?? Zo kun je wel bezig blijven met vervangen...want alles heeft even veel gelopen. ik zie dus de nut ervan niet in. En zou alleen de koppeling vervangen

haval (0), 15 jaar geleden

[quote=svaleras]Ligt eraan of je het zelf vervangt of het laat doen. maar buiten dat om...ik vervang pas iets aan mn auto als het ook daadwerkelijk kapot is, of bijna kapot is. Waarom zou je de aandrijfas vervangen als deze nog goed is?? Zo kun je wel bezig blijven met vervangen...want alles heeft even veel gelopen. ik zie dus de nut ervan niet in. En zou alleen de koppeling vervangen[/quote]
Ik laat het doen, zelf heb geen brug, dus...maar ik ga geen assen vervangen maar de oliekeringen om de assen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.