Ford Mondeo: lambda / ecu, 14 v valt weg op voor verwarming.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hallo we zijn met een mondeo bezig die stottert soms vooral in de warm draai gebied. de bobine en kabels en bougies zijn al vervangen, bij het uitlezen kwamen geen storingen te voorschijn , alleen dat de eerste lambda behoorlijk schommeld in zijn waardes. gister de lambda gemeten, weerstand verwarming 4,2 ohm dus dat is goed, toen de spanning gemeten op de verwarming van de lambda met draaiende motor, die krijgt bij het starten 14 volt voor 4 seconden, gaat dan terug in voltage en blijft schommelen tussen 4 en 6 volt, dit 4 keer herhaald, elke keer het zelfde. volgens de gegevens van een lambda zou hij nu constant 14 volt moeten hebben, maar dat blijft hij dus niet houden. heeft iemand hier ervaring mee? we weten het even niet meer.

wheels 1340

Geplaatst door wheels 1340 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wheels 1340 (0), 8 jaar geleden

nou blijkbaar gaat dit te ver, geen ideeen. dan laten we dit maar afmelden.

arjenhofstra (0) PRO, 8 jaar geleden

Die verwarming wordt niet constant aangestuurd. Als je de verwamingsdraden 1 voor 1 meet ten opzichte van massa dan zal er op 1 van de 2 draden als het goed is een constant + staan.

Verder is het de bedoeling dat de voorste lambdasonde pendelt tussen 0 en 1 volt, dus dat je die waarde nogal zag schommelen kan wel kloppen.

Heb je het probleem tijdens optrekken of op constante snelheid? En hoe loopt de motor stationair?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.