Ford S-Max 2008: losgekomen thermostaathuis, nun vermogensverlies

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Na het onderhoud van onze wagen, werkte de airco niet. Ik belde hiervoor en mocht de week erna even langskomen, echter nog voor dat ik naar de garage kon, kwam het thermostaathuis los tijdens het rijden, en zijn we onmiddellijk aan de kant gaan staan. Volgens de garage was dit puur toeval, en was het slijtage. Dit is opnieuw geplaatst en volgens de garage was de airco ook terug in orde, er stond blijkbaar een 'schakelaar' niet terug op. Toen ik de wagen terug ging ophalen reed hij schokkerig. Bij optrekken houdt hij precies even in om dan vlot door te gaan, precies of je rijdt met een automaat als hij schakelt. Vooral bij koude motor heeft hij het heel hard .Terug naar de garage gereden, na 2,5 uur zoeken en veel foutmeldingen na te kijken hebben ze het probleem nog steeds niet gevonden. Advies, 1 week rondrijden en dan terug langs de garage om hem weer uit te lezen. Iemand tips of een idee wat hier de oorzaak kan zijn? Volgens de garage heeft het niets te maken met de vervanging van het thermostaathuis, maar sindsdien zijn de problemen we begonnen.

Inne

Geplaatst door Inne , lid sinds 3 weken geleden

1 Reactie

harry4203 PRO, 3 weken geleden

als het thermostaathuis is losgekomen neem ik aan dat ie flink koelvloeistof heeft gelekt. zou denken dat er ergens een stekker vol water staat ofzo.

    Alles laten nakijken bij andere garage, zij hebben een nieuwe mazoutfilter geplaatst, aangezien deze al 4 jaar in de auto zat. Ik merk verbetering, maar ben er nog niet helemaal. Vandaag een langere rit meegeregen en bergop op de autostrade plankgas geven, en geraak niet boven de 120, als ik zachtjes aan gas bijgeef, lukt het wel om verder te geraken. Kan dit een verstopping in de roetfilter zijn (als ik verder denk op de vuile mazoutfilter), of de turbo? - Inne, 3 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.