Ford Galaxy: lucht in aanvoerleiding

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Beste,

Volgend probleem doet zich voor bij mijn Ford Galaxy CTDI. Na een tijdje stilstaan (paar uur) wilt de auto moeilijk starten. Bij nazicht blijkt er lucht in de mazoutleiding te zitten. Na herhaaldelijk proberen start de motor, maar draait hij moeilijk. Als je dan een tijdje laat draaien of een stukje gaat rijden draait de motor weer schoon en lijkt er amper of geen lucht meer in de toevoerleiding te zitten. Wanneer ik hem weer een paar uur laat stilstaan heb ik weer te maken met hetzelfde probleem. Ik heb de brandstoffilter vervangen (ik dacht dat daar misschien het probleem zat) en ook alle aansluitingen nagekeken. Toch komt het probleem terug.

Erkent iemand dit probleem of heeft iemand een idee waar de lucht in de leiding kan terechtkomen? Of is er een efficiente manier om dit te weten te komen? Wat kan ik nog proberen?

met vriendelijke groeten,

Stijn

StijnVR

Geplaatst door StijnVR (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Het probleem is het volgende. Als in het aanzuiggedeelte een lek is, dan komt daar geen vloeistof naar buiten, maar gaat er lucht naar binnen. Vooral in het hoger liggende deel van de aanzuiging moet je het lek zoeken. bv een slechte afdichting van het nieuwe filter.

Heino4267 (215), 5 jaar geleden

Je auto is 10 jaar oud: rubber gaat dan kleine lekken vertonen en de meest voor de hand liggende plekken zijn aansluitingen en verticale leidingen: door het gewicht van de brandstof wordt bij ontbrekende brandstofdruk via een luchtlekje lucht in de leiding gezogen.
Zoek dus eerst in de buurt van de motor ..

StijnVR (0), 5 jaar geleden

Zou dit het probleem kunnen zijn? Zou er dan normaal geen klein beetje mazout of vocht te vinden zijn?

StijnVR (0), 5 jaar geleden

alvast bedankt voor reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.