Ford Scorpio 2.4i U9: Motor blijft niet stationair lopen en smoort bij gasgeven

Bouwjaar: 1991

Mijn Ford Scorpio 2.4i U9 uit 1991 geeft de volgende problemen:

Na de koude start blijft de motor niet stationair draaien, maar slaat af wanneer je geen gas bij geeft. Wanneer de motor loopt en je geeft iets gas, dan "smoort" de motor en daalt het toerental. Bij het lichten van het gaspedaal neemt het toerental juist weer iets toe. Wanneer de motor warm is wil hij helemaal niet aanslaan.

Het probleem is twee weken geleden begonnen en heeft zich een keer of vijf voorgedaan, maar ging steeds vanzelf over. Nu blijft het echter bestaan. Alle elektrische contacten in de motorruimte zijn inmiddels schoongemaakt. De uitlaat is gecontroleerd: een vrije doorstroming van de uitlaatgassen is mogelijk. Het ontkoppelen van de twee lambda sondes gaf ook geen resultaat.

Heeft iemand een suggestie?

Bedankt vast,
Robbie Woldendorp.

Robbie10017

Geplaatst door Robbie10017 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

EZINGA2981 (0) PRO, 19 jaar geleden

PROBLEEM ZIT IN HET INLAATSPR. STUK. GASKLEPPOSITIE SENSOR?

rvesch (0) PRO, 19 jaar geleden

Vaak helpt het om de computer (motormanagement) te resetten.
Dit kun je doen door de -pool van de accu los te gooien, en alle kabels die op de -pool waren aangesloten even tegen de +pool te houden. (zo gaat alle stroom eraf)

Ook kun je eens overwegen om het gasklephuis eens schoon te maken. (dit vervuild namelijk, waardoor er stationair te weinig lucht door stroomt, wat dan weer opgevangen moet worden door het stationair regelventiel)

schonenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

welke gek doet de polen tegen elkaar nooit doen de schade aan de pcm is groot gewoon de - pool teminste 10 min los is voldoende om deze terug in basis te zetten

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nooit de plus en min pool tegen elkaar houden er zitten geladen condensatoren in de regeleenheid kan grote schade veroorzaken.
Beter is om even het groot lichtsignaal aan te zetten zodat alle spanning verdwenen is.

Hans

rvesch (0) PRO, 19 jaar geleden

Door de lichten aan te zetten, krijg je hetzelfde effect. (alles wordt "ineens" ontladen) Je hebt gelijk dat de inductiespanning (die het vermeende schadelijke effect toebrengt) in dit geval lager is, maar nog steeds aanwezig.
Bij de Ford Scorpio van dat jaar kan het in ieder geval geen kwaad om de polen tegen elkaar te houden. Bij andere autotypen en merken moet je hier inderdaad voorzichtig mee zijn!
Het beste is inderdaad om de accupool een tijdje los te laten, maar aangezien ik altijd erg ongeduldig ben...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.