Ford Scorpio: Motor hapert en valt stil

Bouwjaar: 1989

Hallo,

Ik heb een scorpio 2.0CL uit '89 (waar al >350.000 op de teller staat). Ik wil, als uitdaging, deze auto zo origineel mogelijk blijven rijden en tot op heden gaat dat aardig. Maar ik heb nu een probleem wat ik niet begrijp:
Ik kan de motor starten zonder problemen en stationair draait hij perfect, ook gas geven in z'n vrij lukt wel (maar dan begint hij al wat te haperen). Maar zodra ik optrek begint hij te horten en te stoten en valt dan stil.
Nu ben ik een beginneling, dus kan iemand mij advies geven wat ik kan controleren om de oorzaak te zoeken?
Ik heb wel al voor de zekerheid de bougies vervangen en de kabels en verdelerkap schoongemaakt. De garage heeft onlangs (bij een APK-keuring) de carburateur helemaal schoongemaakt.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

leowerf

Geplaatst door leowerf (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

leowerf (0), 18 jaar geleden

En wat ik nog vergeten ben te vertellen.... ik heb kortsluiting gehad bij m'n accu. Dit is opgelost door de ANWB (nieuw stekkertje). Daarna is het probleem ontstaan.

Ralph9264 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Leo ,
Ik ken dat probleem denk ik.
Als je je kap open doet zit er links (boven je rechter wielkuip) een zwart elek. moduletje en als het goed is is ie vacuum gestuurt. Waarschijnlijk is dat moduul overleden.
Stat. loopt ie goed , als je gas geeft gaat dat ook nog goed maar zodra je hem in zijn 1e versn. zet en je kopp. op laat komen valt ie hellemaal weg.
Probeer dat moduul maar eens uit te wissellen , en laat maar ff weten of het heeft geholpen !

Gr. Ralph

leowerf (0), 18 jaar geleden

Hoi Ralph,

Ik heb de module uitgewisseld met een module uit een ford sierra van de sloop.
En het heeft geholpen :-)

Dank je wel voor de tip.

Groeten,
Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.