Ford Focus: oliedruk focus 1999 1.8tddi

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8tddi

heb het volgende probleem. na het vervangen van de injectiepomp zit ik met het probleem dat het oliedruklampje gaat branden.
filter nagekeken, overdrukventiel van oliepomp vervangen, zonder resultaat
tijdens metingen blijkt dat oliedruk na verloop van tijd wegvalt naar 750mbar, na langer rijden zakt deze zelfs tot 400mbar.
wanneer de motor wordt stilgelegd en terug gestart geeft deze weer voor even 2bar indien dan vertrokken wordt zakt deze direct weer
soms iemand een antwoord?

niki

Geplaatst door niki (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Remo9454 (0), 17 jaar geleden

Hallo Nikki,

Hoogstwaarschijnlijk heb je de motor ondersteund met een krik onder de carterpan. hierdoor wordt deze tegen het filter van de oliepomp gedrukt waardoor de aanzuiging belemmerd wordt.
Carter terugtrekken en rijden maar.
ps je bent de eerste niet!!

Succes
Remo

niki (0), 17 jaar geleden

bedankt maar dat is niet gebeurd, hebben een nieuwe oliepomp gestoken omdat er in de oude een groef zat en de eerste test is goed maar afwachten of het zo blijft

svaleras (100), 17 jaar geleden

Carter ventilatie filter verstopt misschien??

niki (0), 17 jaar geleden

daar kunnen we ook nog eens naar kijken want de nieuwe pomp heeft niet veel succes gehad.

yoshi (0) PRO, 16 jaar geleden

De aanzuigleiding van de olie die in het carter zit bestaat uit verschillende delen die in elkaar geschoven zijn. Waarschijnlijk zijn die uit elkaar geschoven waardoor de oliepomp lucht gaat zuigen. De enige manier om dat te controleren is het carter losmaken. Mocht dit de oorzaak zijn, dan kan je een aangepaste leiding bestellen de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.