Ford Focus: ontluchten

Bouwjaar: 1999

hallo, ik heb vandaag een andere brandstoffilter gestoken en wou daarna ontluchten, maar bij de focus vindt ik nergens iets om te ontluchten. daarna mazoutfilter vol mazout gedaan en geprobeerd maar nog niks. Wat kan ik nu doen, behalve naar Ford dealer gaan. thx

dennis2079

Geplaatst door dennis2079 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

je5222 (0), 18 jaar geleden

ik weet dat je bij oudere diesels de aansluitingen van de injectoren lichtjes moet losdraaien tot er diesel uit komt. dit een voor en dan is de pomp ontlucht. maar ik weet niet of dit bij de nieuwere ook is omdat de drukken veel hoger zijn. maar normaal zou hij moeten gaan als je de mazout filter vol hebt gedaan en alle aansluitingen goed zitten.

Jochem5483 (0) PRO, 18 jaar geleden

Met een vacuumpomp op de brandstofpomp ontluchte niet blijfe starte anders gaat brandstofpomp snel kapot

Francis3119 (0), 18 jaar geleden

Inderdaad, met een vacuumpomp optrekken. Injectoren loszetten (lichtjes zoals Bert al schreef) en starten totdat het schuimen stopt en er duidelijk brandstof uitkomt. Dan terug vastzetten en starten, je moet soms koppig volhouden om het zaakje aan de praat te krijgen en een extra startbatterij of hulpbron is soms nodig. Lukt het nog niet? Laat de batterij dan terug opladen en wacht een paar uurtjes, daarna lukt het wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.