Ford Courier Diesel: Reageren kachelsysteem

Bouwjaar: 1998

Het betreft hier een Ford Courier met airco.
Wij breken ons hoofd over het volgende probleem:
Binnentemperatuur is niet te regelen. Kachelkraan is reeds vervangen. Aanjagermodule (midden dashbord) is ook reeds vervangen.
De plotter op de module geeft bij het heen en terug draaien wel een wijziging, meer en minder weerstand, maar dit wordt niet zichtbaar in de stekker. Computer is ook reeds geruild geeft ook geen resultaat. Naar mijn idee moet er ergens een voeler zitten die het comando openen en sluiten aan de kachelkraan doorgeeft.
Indien de stekker op de kachelmodule zit, blijft de kachelkraan open (warm), haal je de stekker er af, dan sluit de kachelkraan.
Zit er ergens een voeler die wij over het hoofd zien? Heeft de airco aansluiting er mee te maken? Of zit er misschien achter het dashbord nog een voeler? Of zie ik een massaaansluiting over het hoofd??
Wij hebben er al een 10 uur zoekwerk opzitten. Ben heel benieuwd wie mij verder kan helpen.
Groeten,

Willie

willie12162

Geplaatst door willie12162 (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Courier? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thedo (0) PRO, 19 jaar geleden

In het BD zit een binnentemp sensor met een slang eraan waardoor lucht word aangezogen,voor een betere werking van de sensor.

schonenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

controleer de krukassensor het verwarmings module heeft motortoerental nodig vraag niet waarom is simpel te controleren even een wisselstroom meten op de pcm als ik het goed heb wit/rood en bruin/rood pin 21 en 22 van de pcm stekker heb dit al div malen gehad

willie12162 (0) PRO, 19 jaar geleden

De krukassensor werd inderdaad niet gevoed, simpel door een draadbreuk bij de sensor.
Toch zijn we nog even op het verkeerde been gezet.
We hadden de orginele stuureenheid voor de kachel weer geplaatst en de kachel werkte nog niet.
Bij wisseling met een unit uit een andere Ford was alles weer goed.
We zitten nog even te wachten op een nieuwe unit en hopen dan dat alles correct werkt.
Groeten en bedankt.
Willie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Courier of stel zelf een nieuwe vraag.