Ford Scorpio: Scorpio 2.9 V6 (LPG) zeer weinig vermogen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9 V6

Mijn Ford Scorpio, uit '96 (2.9 V6 LPG) heeft sinds een aantal weken bar weinig acceleratievermogen. Eerst begon hij op gas erg traag te rijden, en mocht de overschakeling op benzine nog baten, maar nu zowel op gas als benzine een erg trage auto. Een Fiat Panda 1.1 liter trekt 'm er bij wijze van spreken nog uit.

Enige tijd geleden naar de garage gebracht (Ford dealer, maar geen LPG expert), en deze had hem "afgesteld", want volgens hem stond het mengsel te rijk afgesteld, i.e. te weinig zuurstof en te veel gastoevoer. Een dag later was het probleem terug, maar erger dan ooit.

Bij een 'kickdown' hoor je de motor werken, en zijn best doen, maar een dof geluid (hetzelfde geluid wanneer een gastank bijna leeg is, dat 'ie niet genoeg gas meer krijgt) is het gevolg. Dit overigens idem wanneer ik op benzine rijd.

Ik weet dat het tal van oorzaken kan hebben, maar ben natuurlijk zelf geen expert. Benieuwd wat het zoal kan zijn. Iemand ervaring met dit soort vervelende problemen? Breng hem binnenkort even naar een LPG - expert, maar ben uiteraard niet meer bereid om nog honderden euro's neer te tellen voor deze auto.


KM - stand: 292.000

pjm.driessen

Geplaatst door pjm.driessen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

rvesch (0) PRO, 17 jaar geleden

Uitlaat verstopt?
Kan bij katalysator zijn, of bij demper.

pjm.driessen (0), 17 jaar geleden

Hij wordt waarschijnlijk deze week nagekeken. Nu bespeur ik zo nu en dan een gaslucht in de auto en komen er steeds meer rare geluiden bij. Er lijkt een ruis uit de motorkap te komen, die door de gehele auto duidelijk waarneembaar is.

De uitlaat? Die is nog niet zo lang geleden ontstopt geweest...dat probleem heb ik al eens gehad, maar binnen zo'n korte tijd weer verstopt? De katalysator is ook vervangen, omdat de vorige doormidden was gebroken (!!).

rvesch (0) PRO, 17 jaar geleden

Uitlaat pas onstopt geweest??

Dan is het juist nog waarschijnlijker dat hij nu opnieuw verstopt zit. (alles wijst erop)
Als b.v. de geperforeerde binnenpijp van de demper gedeeltelijk vergaan is, dan kan het "glasvezelhaar" er op die plekken doorheen, en zal de uitlaat dus verstoppen.
Zolang je die demper niet hebt vervangen, dan zal het achtergebleven "glasvezelhaar" in de demper de zaak opnieuw gaan verstoppen. (of je moet hem helemaal (maar dan echt helemaal) leeg gemaakt hebben, maar dat is bijna niet te doen van buitenaf.)
Je moet er in ieder geval niet mee doorrijden, want het is niet echt gezond voor de motor.

pjm.driessen (0), 17 jaar geleden

Ronnie,

Hartelijk dank voor de snelle reactie. Dat zou het goed eens kunnen zijn, en inderdaad wijst het er wel op. Ik ga het laten nakijken, en als het euvel gevonden is post ik dit hier direct.

pjm.driessen (0), 17 jaar geleden

Hehe...eindelijk! Het bleek daadwerkelijk de katalisator te zijn die helemaal verstopt zat. Deze is er uit verwijderd nu, en hij trekt harder op dan ooit. De gasinstallatie bleek volledig intact, bleek na een algehele keuring.

Nogmaals dank voor de tip(s)!

rvesch (0) PRO, 17 jaar geleden

Een beetje automonteur had dat eigenlijk gelijk moeten constateren.

pjm.driessen (0), 17 jaar geleden

Jazeker...absoluut niet netjes, maar we zijn er ook helemaal mee klaar nu. Ander bedrijf!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.